Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8x
2+ 1 5
Autor:

Blesková smaženka

10 minut
Snadné
Ingredience
Vejce 1 ks
Strouhanka 1 lžička
Sůl  
Sýr 50 g
Kečup - jemný 1/2 lžička
Rostlinný olej 2 lžíce
Blesková smaženka

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Chuťovky, Z vajec

Vejce rozkvedláme, osolíme, přidáme strouhanku a smažíme na rozpáleném oleji.
Hotové dáme na chléb, potřeme kečupem a sypeme strouhaným sýrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 8x)
Mazanec Velikonoční recepty: mazanec, jehněčí, jidáše a další dobroty Články z

Komentáře k receptu: Blesková smaženka

Komentáře

  1. Rybomil Návnada   20.05.2015 | 8:13 | reagovat | závadný

    Tento pokrm, většinou značně ošizený se prodává také na různých akcích, fastfůdech, kantýnách. Vzhledem k ceně jejich surovin a ceně práce nekvalifikovaných " kuchařek " bych to viděl na zisky 200% +. Chuťově nic moc, páchne to po přepáleném oleji. Za mě jedině vlastní doma, neošizený, cibulka pěkně proleželá atp. :-[

  2. Eligie Materová   02.10.2010 | 8:40 | reagovat | závadný

    Pro Zdenu: Tak mlíčňák ještě existuje v Praze Na Příkopě (zastávka Bílá labuť). Ještě donedávna se tam dokonce dalo dostat i "normální" kakao, ale už se taky pomalu modernizují. Jinak, u nás doma se tomu též říkalo vaječný řízek, v mlíčňáku smaženka. Koupit se ještě různě dá, ale už to není ono.

  3. Jitka Ibermajerová   06.09.2010 | 18:28 | reagovat | závadný

    U nás ještě mlíčňák je a smaženky dělají dodnes a jsou výborné. Hned si zítra pro ní zajdu nebo doma udělám :)

  4. Zdena z JM   13.01.2010 | 13:09 | reagovat | závadný

    Na tuhle dobrotu jsme za mlada chodívali do "mléčňáku" (tzv. mléčný bar-dnes už samozřejmě neexistuje).Jmenovalo se to vaječný řízek a bylo to moc dobrý.Asi dnes uvařím k večeři a zavzpomínám na mládí.Díky za připomenutí receptu.

  5. Ruda SAZAMA   13.01.2010 | 12:11 | reagovat | závadný

    To dělávala moje babička a bylo to rychlé a výborné. Nazývali jsme to vaječnice. Chléb se opekl v topinkovači a pomazal hořčicí. Na vaječnici se dalo pár koleček cibule nebo kyselá okurka...Nikdy nic nezbylo...

1 2 3 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web