Autor:

Domácí Trdelník

60 minut PT0H60M
Porce: 8
Ingredience
Vejce 2 ks
Polohrubá mouka 2,5 hrnek
Tuk 60 g
Moučkový cukr 3 lžíce
Mléko 1 hrnek
Droždí 1 ks
Skořicový cukr 1 hrst
Domácí Trdelník

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Droždí smícháme s lžící vlažného mléka a trochou cukru. Poté necháme vzejít kvásek.
Do mísy nasypeme dva a půl hrnku polohrubé mouky, dva žloutky, čtvrt kostky rozehřátého tuku, dvě lžíce moučkového cukru, zbytek mléka a k tomu přidáme náš kvásek. Ze všeho uděláme měkké těsto, které necháme kynout v teple asi 30 minut.
Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na proužky a omotáme je okolo zavařovací sklenice.
Náš trdelník pomažeme zbylým bílkem s trochou mléka a vyválíme je ve skořicovém cukru.
Trdelník pak upečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 8 minut. A je hotovo!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Rozkvétá černý bez. Jak z něj vyrobit lahodný sirup nebo med? Články z

Komentáře k receptu: Domácí Trdelník

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web