Tradiční trdelník

Střední
Na těsto
Polohrubá mouka 500 g
Vejce 2 ks
Tuk 80 g
Moučkový cukr 3 lžíce
Mléko 250 ml
Droždí 42 g
Na obalení
Skořicový cukr 5 lžíce
Na potření
Vejce
Nebo olej
 
Tradiční trdelník

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.

Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve skořicovém cukru.

Tradiční trdelník pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme z trubiček a už si jen pochutnáváme.

Poznámka: Trdelník lze péct i na „opejkáku“ nad ohněm např. při táboráku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
3+
3.5 4 5 1
Hříbky na cibulce s topinkou Víkendové menu pro chalupáře Články z

Komentáře k receptu: Tradiční trdelník

Komentáře

  1. Bola   11.08.2016 | 12:35 | reagovat |

    Recept super. Dělal jsem poloviční dávku. Pásky půl cm a šířky 3 cm na dřevěnémnamaštěném klacku průměr 3,5 cm namotané a do vyhřátého otočného grilu do troby. 12 min 200°C pak 3 min 250°C znovu do posypky a nemá to chybu. Jako na jarmaku.:-) viz foto

  2. Soňa   05.12.2015 | 12:57 | reagovat |

    recept jednoduchý, ale jelikož nemám žádné trubičky. obmotávala jsem zavařovací sklenici a ta když je rozpálená, tak se z ní trdelník těžko sundavá ;-)

  3. Miluš   29.10.2015 | 16:23 | reagovat |

    Vyzkoušení, děti to miluji takový jednoduchý recept, jen doporučuji <3

  4. anicka   18.05.2015 | 20:27 | reagovat |

    Dobrý recept :-) :-)

  5. Jana.   08.09.2013 | 1:34 | reagovat |

    ....úplnou náhodou při hledání nějakého prima receptu na kynuté buchty jsem narazila na tento recept - děti se okamžitě chytili a místo buchet vyžadovali trdelník :-) .. když jsem zkoukla ingredience u receptu na buchty a tyto - zjistila jsem , že se liší jen v nepatrných drobnostech .. takže nakonec byly buchty i trdelník - jen jsem zadělala více těsta .... trdelník byl naprosto úžasný .. zmizel a ani vychladnout nestačil :-)) .. určitě budu dělat častěji ... děkuji za skvělý recept. Jana.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Alergie na potraviny: Čím nahradíte mléko, ovoce nebo pšenici? Alergie na potraviny: Čím nahradíte mléko, ovoce nebo pšenici?
7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě 7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě
Adela Banášová s novým, opět mladším přítelem plánuje velkou rodinu Adela Banášová s novým, opět mladším přítelem plánuje velkou rodinu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web