Autor:

Čínská sladkokyselá omáčka

Střední
Porce: 2
Ingredience
Olej 3 lžíce
Cibule
(větší)
1 ks
Česnek 2 stroužek
Cukr 2 lžíce
Sojová omáčka 2 lžíce
Citronová šťáva  
Víno 3 lžíce
Drůbeží vývar 1 šálek
Vegeta  
Škrob 1 lžíce
Anýz  

Postup přípravy:

Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, zalijeme vývarem, přidáme třený česnek, sojovou omáčku, anýz, cukr a ocet nebo citronovou šťávu. Povaříme asi 10 minut. Potom si nalijeme do hrníčku víno a přisypeme lžíci škrobu, rozkvedláme to vidličkou a vylijeme do povařené směsi a ještě krátce povaříme.
Konzistenci upravíme buď omáčkou, škrobem nebo vývarem. Cukr přidáme podle chuti.

Já do této omáčky přidávám trochu rozmixovaného ananasu (z plechovky) s ananasovou šťávou. Někdy taky použiji jenom ananas posekaný na drobné kostičky a podliji mírně ananasovou šťávou.

Občas hotovou omáčku rozmixuji a přidám do ní trošku kurkumy, aby měla jasně žlutou barvu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1

Komentáře k receptu: Čínská sladkokyselá omáčka

Komentáře

  1. Milous89   14.04.2016 | 15:33 | reagovat |

    jeste do toho nakrajet ananas z plechovky?? tak to je dobra prasarna pane kuchar :-$

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web