Autor:

Dvojbarevný jablečný koláč

30 minut PT0H30M
Střední
Spodní těsto
Polohrubá mouka 250 g
Rostlinný tuk 200 g
Kakao 2 lžíce
Studená voda 2 lžíce
Vejce 1 ks
Prášek do pečiva 1 balíček
Vrchní těsto
Vejce 2 ks
Cukr 200 g
Studená voda 5 lžíce
Olej 200 ml
Polohrubá mouka 200 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Jablková náplň
Jablka
velké kusy
4 ks
Cukr krupice 1 lžíce
Vanilkový cukr 1 balíček
Strouhané ořechy 2 lžíce
Skořice  
Rozinky  
Dvojbarevný jablečný koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Ze surovin vypracujeme spodní těsto. Vyválíme jej a položíme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto rozetřeme jablkovou náplň připravenou smícháním všech ingrediencí. Na jablkovou náplň navršíme svrchní těsto, vzniklé ušleháním vajec s cukrem, poté je přidána voda, olej, mouka, prášek do pečiva. Peče se asi při 180 °C 20-25 minut. Po upečení se koláč posype cukrem a nakrájí se na menší čtverečky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 21 x
1-
4.71 21 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 21x)
Reklama
Květáková polévka s parmazánem Co dát na víkendový stůl? Články z

Komentáře k receptu: Dvojbarevný jablečný koláč

Komentáře

  1. Blanka   24.10.2016 | 13:48 | reagovat | závadný

    Výborný koláč, jen místo kakaa jsem dala rozpuštěnou čokoládu. :-)

  2. Anička :-)   06.10.2016 | 10:06 | reagovat | závadný

    Zdravim :-) teď ho peču, a trva to déle než je psano, to piskotove se mi nejak nechce dodělat, nechám to tam chvilinku déle.. :-) voní luxusně :-)

  3. yvec   07.10.2012 | 17:27 | reagovat | závadný

    Koláč je excelentní,vršek krásně křupavý.Do spodního těsta jsem dala lžíci cukru a vršek už necukruji.Příprava je sice trošku delší,ale náročný není a výsledek je super.

  4. jaruš   10.02.2012 | 18:46 | reagovat | závadný

    do spodního těsta nepatří cukr? nebo je to pouze chyba tisku?

  5. Ivana Samcová   30.07.2011 | 12:00 | reagovat | závadný

    Koláč je vynikající a i když má trochu náročnější přípravu, určitě se vyplatí ho udělat. Ráda ho znovu zopakuji. Ivana

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web