Fazolková rýže - (nejen) příloha

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 9
neuvedeno
3
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g zelené fazolky
    • 2
      dl rýže sklenička s obsahem:
    • 1
      lžička kari cca
    • sůl
    • voda
    • olej
    • posekané bylinky nebo sušené, případně koření dle chuti
    • 2
      stroužek česnek cca
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sklenici rýže nasypeme do hrnce, přisypeme kari a sůl dle chuti, přilijeme vodu dle návodu na obalu rýže a vaříme podle uvedeného času doměkka za občasného promíchání.
2
Zatímco se nám bude vařit rýže, si připravíme fazolky: ty krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, pak scedíme a necháme okapat. V kastrolu s troškou rozpáleného oleje si fazolky zprudka, za občasného promíchnutí ochutíme bylinkami (tymián, koriandr, majoránka, rozmarýn, petrželka...) nebo kořením (paprika, česnek, kmín, pepř... a můžeme použít i Adžiku směs nebo Tandooru), osolíme (nebo použijeme sojovou omáčku) a nakonec do hotových fazolek nasypeme rýži a vše promícháme.
3
Podáváme jako přílohu k minutkám nebo jako bezmasý pokrm či vlažný rýžový salát.
4
Fazolky můžeme smažit na dosklovata osmažené cibuli, nebo můžeme k fazolkám během smažení přidat slaninu nebo šunku.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Libuše Hurtová
    Libuše Hurtová |

    12. 1. 2016 12:35

    Výborné, do odlehčeného jídelníčku ideální. Třeba kuřecí prso udělané pod grilem by se hodilo.