Autor:

Obrácený jablečný koláč

Snadné
Ingredience
Listové těsto 1 balení
Moučkový cukr 12 lžíce
Jablka
tvrdá navinulá
1 kg
Máslo 120 g
Obrácený jablečný koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Dno koláčové formy rovnoměrně pokryjeme deseti lžícemi cukru a zalijeme trochou vody. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jádřince a dílky vložíme na cukr. Jablka zalijeme 100 g rozpuštěného másla. Formu postavíme na oheň a opatrně zahříváme. Mícháme a obalujeme jablka ve zkaramelizovaném cukru. Až trochu změknou, sejmeme je z ohně. Jablka lehce nadzvihneme a přidáme k nim zbývající máslo. Posypeme cukrem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto vyválíme a jablka jím zakryjeme. Pečeme 25 minut, vyklopíme a podáváme teplé nebo studené.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
3+
3.33 9 5 1
Reklama
Čokoládový řez s voňavým krémem Speciality, které mají grády Články z

Komentáře k receptu: Obrácený jablečný koláč

Komentáře

  1. Monika   28.01.2015 | 19:11 | reagovat |

    Naprosto výborný..Budu dělat pravidelně.. 8-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web