Autor:

Obrácený jablečný koláč

Snadné
Ingredience
Listové těsto 1 balení
Moučkový cukr 12 lžíce
Jablka
tvrdá navinulá
1 kg
Máslo 120 g
Obrácený jablečný koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Dno koláčové formy rovnoměrně pokryjeme deseti lžícemi cukru a zalijeme trochou vody. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jádřince a dílky vložíme na cukr. Jablka zalijeme 100 g rozpuštěného másla. Formu postavíme na oheň a opatrně zahříváme. Mícháme a obalujeme jablka ve zkaramelizovaném cukru. Až trochu změknou, sejmeme je z ohně. Jablka lehce nadzvihneme a přidáme k nim zbývající máslo. Posypeme cukrem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto vyválíme a jablka jím zakryjeme. Pečeme 25 minut, vyklopíme a podáváme teplé nebo studené.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
3+
3.33 9 5 1
Reklama
Churros s kávovou čokoládou Kávové dobroty na nedělní odpoledne Články z

Komentáře k receptu: Obrácený jablečný koláč

Komentáře

  1. Monika   28.01.2015 | 19:11 | reagovat |

    Naprosto výborný..Budu dělat pravidelně.. 8-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu! Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu!
Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web