Velikonoční beránek z tvarohového těsta

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 23
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g margarín
    • 250
      g cukr krupice
    • 250
      g netučný tvaroh
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 3
      ks vejce
    • 0,5
      ks prášek do pečiva
    • 50
      g vlašské jádra
    • citronová kůra z chemicky neošetřeného citronu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Margarín a tvaroh dobře utřeme s vejci a cukrem. Přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva, usekaná ořechová jádra a citronovou kůru. Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme moukou, potom ji naplníme připraveným těstem.
2
Přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Ihned po vyjmutí z trouby vyklopíme a bohatě pocukrujeme.
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    19. 4. 2017 17:17

    Moc dobrý recept, jen jsem místo margarínu dala 250g másla a ubrala 50g cukru - s 250g cukru je beránek dost sladký. Teď peču jako bábovku a věřím, že zmizí stejně rychle jako beránek :-)

  • Anice
    Anice |

    14. 4. 2017 17:09

    Ahoj, moje babička mi předala recept na skvělého a hlavně rychlého velikonočního beránka! Podělím se s vámi o něj, ta chuť je nezapomenutelná! http://bit.ly/Mnamm

  • Markéta
    Markéta |

    14. 4. 2017 14:09

    Děkuji za recept, beránek se moc povedl :-) Jenom místo ořechů jsem přidala rozinky a brusinky.

  • Šárka
    Šárka |

    13. 4. 2017 16:28

    Dobrý den, chci se zeptat na velikost formy, když mám velkou, mám přidat třeba třetinu ingrediencí? Nebo je to množství dostatečné do velké formy? Děkuji :-)

  • Milášek
    Milášek |

    12. 4. 2017 20:04

    Beránka budu péct poprvé. Chci se zeptat, jestli se dává tvaroh v kostce nebo ve vaničce? Děkuji za pomoc.

  • alik
    alik |

    11. 4. 2017 09:40

    Pro nás je jedničkou jedničkou beránek biskupský, ale letos zkusím pro změnu tvarohový. https://www.ekucharka.net/comment/48451#comment-48451

  • kometka
    kometka |

    11. 4. 2017 09:33

    Nám chutná více beránek na biskupský způsob http://www.recepty.cz/recept/velikonocni-beranek-z-tvarohoveho-testa-4223

  • Rada
    Rada |

    3. 4. 2017 21:45

    Dekuji moc dobry beranek, jenom jsem ho trochu upravila k cukru pridam jeste dva sacky vanilkoveho cukru, a delam 125g masla a 125g hera vznikne takova chut o boze O:-) O:-)

  • eee
    eee |

    25. 3. 2016 23:17

    Hm, z margarínu .... to musí být dobrota :-$

  • Nikishka
    Nikishka |

    21. 3. 2016 19:08

    Do těsta bych příště přidala spíš rozinky než ořechy a margarín jsem rovnou nahradila máslem a přidala vanilku.

  • Veru36
    Veru36 |

    21. 3. 2016 17:05

    Dobrý den, nepeču moc často a tak jsem se chtěla zeptat, jestli se utřou žloutky a pak ušlehá sníh z bílků nebo jestli dáváte vejce celá. Děkuji.

  • Veru36
    Veru36 |

    21. 3. 2016 17:04

    Dobrý den, nepeču moc často a tak jsem se chtěla zeptat, jestli se utřou žloutky a pak ušlehá sníh z bílků nebo jestli dáváte vejce celá. Děkuji.

  • Veru36
    Veru36 |

    21. 3. 2016 17:03

    Dobrý den, nepeču moc často a tak jsem se chtěla zeptat, jestli se utřou žloutky a pak ušlehá sníh z bílků nebo jestli dáváte vejce celá. Děkuji.

  • Veru36
    Veru36 |

    21. 3. 2016 16:58

    Nepeču často a tak jsem se chtěla zeptat, jestli se utřou jen žloutky a z bílků se ušlehá sníh, nebo jestli dáváte celá vejce. Děkuji ..

  • Veru36
    Veru36 |

    21. 3. 2016 12:44

    Nemám s pečením skoro žádné zkušenosti, tak bych se ráda zeptala, jestli utřete jen žloutky a z bílků ušleháte sníh, nebo jestli tam dáváte celá vejce. Děkuji za radu

  • Helena
    Helena |

    16. 3. 2016 08:42

    Výborný beránek,moc se povedl a už je skoro pryč ;-) určitě ho budu péct každý rok,vřele doporučuji :-)

  • majryna
    majryna |

    26. 4. 2015 12:14

    Výborný recept! Dělám i v klasicke babovkove formě. Heru necham normálně rozpustit v kastrulku a pak postupuji dle receptu a vše je super!

  • Katka Svob.
    Katka Svob. |

    3. 4. 2015 14:26

    Já použila Heru máslovou a rozpustila jsem ji v mikrovlnce.

  • Andrea
    Andrea |

    2. 4. 2015 09:27

    A jaký tuk jste dávali? S margarínem jsem nikdy nepekla.

  • Katka Svob.
    Katka Svob. |

    27. 3. 2015 06:44

    Včera jsem podle tohoto receptu pekla svého prvního beránka (generální zkouška na Velikonoce) a je opravdu vynikající! Ořechy jsem vynechala kvůli alergii a přidala trochu rumového aroma. Manželovi chutná těsto víc než bábovka, kterou měl dosud ze všeho nejradši. Moc děkuji za skvělý recept a jdu péct další dva kousky <3

  • Katka Svob.
    Katka Svob. |

    27. 3. 2015 06:44

    Včera jsem podle tohoto receptu pekla svého prvního beránka (generální zkouška na Velikonoce) a je opravdu vynikající! Ořechy jsem vynechala kvůli alergii a přidala trochu rumového aroma. Manželovi chutná těsto víc než bábovka, kterou měl dosud ze všeho nejradši. Moc děkuji za skvělý recept a jdu péct další dva kousky <3

  • Mery12
    Mery12 |

    22. 4. 2014 09:04

    Vyzkoušela jsem a nelze říct jinak, než VYNIKAJÍCÍ!!! :-)

  • MartinaN1988
    MartinaN1988 |

    19. 4. 2014 17:56

    Super ..dnes jsem pekla, dala jsem ještě jeden tvaroh navíc - plnila jsem silikonovou formu, po vychladnutí šel vyklopit sám ..ještě jsem neochutnala, ale věřím, že bude skvělý :-)

  • Zuzana
    Zuzana |

    18. 4. 2014 20:51

    je strašně křehký, špatně se staví, zůstanu věrná piškotu

  • olanza
    olanza |

    1. 4. 2013 19:53

    Během týdne jsem těsto dělala 2x. Takový úspěch mělo a ani jednou se nesrazilo. Heru jsem hodně "povolila" v mikrovlnce, vyšlehala ji s cukrem, vejci a teprve potom s tvarohem a ostatními ingrediencemi. Vše super. Těsto krásné a po upečení nádherně vláčné. Pro koledníky jsem letos z tohoto těsta udělala muffiny s čokoládovou polevou a barevným zdobením a zaznamenaly nečekaný úspěch.

  • Jiřina
    Jiřina |

    30. 3. 2013 13:52

    Použila jsem rozpuštěné vlažné máslo -v še o.k., nic se nesrazilo.

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    27. 3. 2013 09:33

    Těsto se mi také srazilo, stejně jako Zuzaně, také jsem musela vše vyšlehat nad párou. Myslím, že je to tím, že se asi musí nejprve zvlášť vyšlehat vejce s cukrem a pak až přidat máslo a tvaroh. Všechny suroviny jsem měla venku z lednice asi 4 hodiny, takže tím to nebude :-) Ale jinak je beránek opravdu výborný, pekla jsem ho hodinu.

  • Monika OV
    Monika OV |

    24. 9. 2011 11:17

    Dodatečně chválím, dělala jsem na Velikonoce a byl to první beránek, který se snědl s chutí a ještě jsme se hádali, kdo sní poslední kousek :-))

  • Mášenka M
    Mášenka M |

    25. 4. 2011 17:51

    Moc dobrý, dělám takto i bábovku. Já dávám buď kůru nebo ořechy, dohromady nám ty chutě nesedí.

  • Ivana
    Ivana |

    24. 4. 2011 19:57

    Jsem zvyklá dělat olejová třená těsta, másla se bojím kvůli srážení, tak jem udělala olejovo tvarohového beránka a vyšel. Šlehala jem šloutky s sukrem, tvarohem, po vyšlehání přikapávala olej, dala mouku, sníh a prdopeč do dobrý.

  • štorková
    štorková |

    13. 4. 2011 10:30

    ja posrala manžela

  • Suchánková
    Suchánková |

    13. 4. 2011 10:30

    Posrala sem celí forman moje kára byla na sračky :D

  • Perníkářová
    Perníkářová |

    13. 4. 2011 10:29

    Souhlasím Bocianová byla to sracka ale jak sem šla spát tak ty sračky byli všude :D

  • Bociánová
    Bociánová |

    13. 4. 2011 10:25

    Byla to sračka ale aspon te to dobre protahne nez pudes spat :D

  • thellma
    thellma |

    9. 4. 2011 21:04

    Já vím, však to nevzdávám, chuťově byl dobrý, ještě se s tím poperu :-)

  • pippiva
    pippiva |

    7. 4. 2011 10:54

    Nejsem autor, ale zkusim poradit. Vsechyny ingredience musi mit pokojovou teplotu. Testo s tvarohem je potvurka, take se oplati pect na mensi teplotu (cca 160°C, podle trouby) treba i hodinu. :-)

  • thellma
    thellma |

    6. 4. 2011 23:54

    taky se mi těsto srazilo :-\

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    7. 4. 2010 11:46

    Nevím, jak je to možný, ale vždycky se mi tvarohové těsto srazí. Našlehala jsem nad párou, pak to bylo v pohodě. Nikdy jsem beránka nepekla, ale byla jsem nadšená, jak se povedl, stačilo jen pocukrovat, mašličku a největší radost jsem udělala vnučce.

  • Kristýna Novotná
    Kristýna Novotná |

    13. 4. 2009 15:25

    Beránci byli výborní. Mám malou starou kameninovou formu, 25 x 12 (u hlavičky). Udělala jsem dva, ale ten jeden špatně stál, bylo na něj moc málo těsta, takže příště udělam těsta o něco víc. Ale i tak byl k sežrání :D

  • Sylva P.
    Sylva P. |

    10. 4. 2009 08:33

    Paní Simono, nemůžete nám sdělit, jak děláte tu citronovou polevu. Díky

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    30. 3. 2009 19:29

    Dělám stejný,jen bez ořechů.Je krásně vláčný a vońavý.1*

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    23. 3. 2008 14:25

    Dělám přesně takového, jen ubírám cukru (na 200 g) a naopak přidám 150 g rozinek. Mám jn hliníkového celkem malého beránka, od prdinky po hrudníček má délku cca 25 cm a na výšku s kalvičkou 12, tak z této dávky upeču dva. Jednoho poleju čokoládou a druhého bílou citrónovou polevou, zbytky polevy a třeba i barevným máčkem beránky zdobíme. Jeden padne většinou v neděli a druhý v pondělí :-)

  • DÁŠA
    DÁŠA |

    23. 3. 2008 11:38

    TAK JSEM LETOS OPĚT UPEKLA A BYL OPĚT VYNIKAJÍCÍ, VLÁČNÝ, ŽÁDNÁ SUŠINKA ! DÁVÁM OPĚT 1****** .MÁM, CO DĚLAT, ABYCH HO "UHLÍDALA" A VYDRŽEL ALESPOŇ KOUSÍČEK PRO NÁS 3 NA ZÍTRA - VELIKONOČNÍ PONDĚLÍ.

  • HANKA VINTEROVÁ
    HANKA VINTEROVÁ |

    23. 3. 2008 07:04

    VÝBORNÝ,BOHUŽEL SE NEDOŽIL VELIKONOC.DĚKUJI

  • Marie Dubcová
    Marie Dubcová |

    16. 4. 2007 10:57

    Milý anonyme, paní Dáša napsala jak dlouho pekla,ale ne stupně. Děkuji za přesnou informaci.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 4. 2007 22:31

    Paní Dubcová,paní Dáša Vám jasně napsala ve svém komentáři, že pekla asi 75min /stačí i 60min/.Předehřejeme na 220st.a po 5min.ztlumíme na 160st.

  • Marie Dubcová
    Marie Dubcová |

    11. 4. 2007 10:35

    Beránek je chuťově opravdu výborný. Jen mi tu chybí jak dlouho a na kolik stupňů se peče.

  • Dáša
    Dáša |

    10. 4. 2007 11:54

    Děkuji za uveřejnění fota.Dáša

  • Anonym
    Anonym |

    9. 4. 2007 17:33

    Letos jsem pekla klasického beránka v kameninové formě 31 x 11 + hlava.Dále mám formu malinkou formu beránka délky cca 16 x 7cm.Nemáte někdo zkušenosti,s množstvím ingrediencí na tohoto malinkého.Původně jsem myslela, že odeberu těsto z velkého,ale ten vyjde akorát z tohoto receptu.?!Děkuji za radu!

  • Dáša
    Dáša |

    9. 4. 2007 13:51

    Beránek jsem na konec rozřízla a naplnila krémem.Udělala jsem klasický krém z másla,cukru,uvařeného vanilk.pudingu.Na promazání jsem přidala kakao a celý potřela světlým krémem.Povedl se a doporučuji všem!

  • Tereza Martínková
    Tereza Martínková |

    8. 4. 2007 13:05

    Pekla jsem ho včera a vypadá nádherně.Jen jsem recept malinko poupravila: místo tří vajec jsem dala čtyři,mouky malinko více a prášku do pečiva 3/4 bal.Mám starou velkou kameninovou formu a zdálo se mi toho do ní ze tří vajec málo.Takhle to bylo akorát.Pekla jsem cca něco málo přes hodinu.Beránek se moc povedl, šel krásně vyklopit a chutná báječně. Určitě vyzkoušejte:-)

  • Dáša
    Dáša |

    7. 4. 2007 13:01

    Dneska jsem pekla,povedl se.Pekla jsem ho asi 75 min.Zítra jen nazdobím a dám vědět,jak chutnal.Jen mám dotaz, zda někdo nezkoušel rozříznout, promazat krémem, potřít krémem a jakým krémem ?Díky za tipy.

  • anonym
    anonym |

    7. 4. 2007 07:01

    Můžete mi prosím napsat na kolik stupňů se peče beránek?

  • L N
    L N |

    3. 4. 2007 11:50

    Velmi se mi líbí tento recept. Beránka budu péci poprvé, koupila jsem si oboustrannou kameninovou formu. Vyběhne tento beránek i do zadní/vrchní části formy?Moc děkuji za radu. LN

  • Anonym
    Anonym |

    23. 3. 2007 08:24

    ja ještě přidavam do testa susené a kandované ovoce,to je k neodolání, Majka

  • Alena
    Alena |

    18. 4. 2006 09:56

    Také jsem pekla a moc se povedl. Dávám 1

  • Terezka
    Terezka |

    16. 4. 2006 11:27

    Pekla jsem včera a povedl se moc.Jen jsem ho taky nechala v troubě dýl, cca hodinu, mám rovněž starou kameninovou formu.Jinak těsto velmi chutné, vláčné a šlo to krásně vyklopit.Děkuji za recept!

  • jana v
    jana v |

    15. 4. 2006 10:15

    je vyborny, pekla jsem ho ale podstatne dele, asi kvuli forme-mam starou kameninovou. Jinak doporucuji nahradit margarin, castecne ztuzene tuky jsou pry to nejhorsi, co si muze clovek dat.

  • Andrea Martinkova
    Andrea Martinkova |

    14. 4. 2006 21:46

    ¨Dneska jsem zkusila a musím říct že je beránek výstavní,těsto moc dobré a nijak pracné,určitě stojí za vyzkoušení.Dávám 1 s hvězdičkou!!!

  • Anonym
    Anonym |

    11. 4. 2006 21:11

    Aký by mal byť beránek veľký na tieto integrencie,ja mám 28 cm keramický. Môžte poradiťkoľkotoho cesta treba?

  • Jana Literáková
    Jana Literáková |

    11. 4. 2006 19:45

    Je moc dobrý.Tvarohový dělám nejraději,protože pak není tak suchý,prostě mňamka.

  • Vlasta V.
    Vlasta V. |

    24. 3. 2005 18:35

    Vynikající, už jsem dělala včera, polovinu jsme už snědli a teď dělám další dávku, doproučuji. Není to moc sladké a tvarohem je vláčný.