Autor:

Halušky se zelím II.

Střední
Ingredience
Kysané zelí 500 g
Cibule 1 ks
Sůl  
Mletý kmín  
Sádlo 1 lžíce
Anglická slanina 200 g
Těsto na halušky
Polohrubá mouka
1/4 litrový
1 hrnek
Mléko 1/2 hrnek
Vejce 3 ks
Sůl  
Prášek do pečiva 1/2 lžička
Halušky se zelím II.

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mouky/obilovin

Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nakrájenou anglickou slaninu orestujeme a přidáme překrájené zelí i se šťávou a asi 15 minut zvolna dusíme za občasného promíchávání. Dochutíme kmínem a dle chuti dosolíme.

Mezitím připravíme těsto na halušky. Mouku, lžičku prášku do pečiva, sůl, celá vejce a mléko zpracujeme v středně husté těsto. Pokud je příliš husté přidáme mléko. (V případě nouze můžeme použít místo mléka vodu). Těsto protlačíme přes síto na halušky do osolené vroucí vody a necháme asi 8-10 minut provařit. Jemně promícháváme vařečkou.

Když halušky vyplavou na povrch, tak je scedíme a lehce promícháme s připraveným zelím. Tyto halušky můžeme také promíchat s houbami podušenými na cibulce ochucené kmínem pepřem a solí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
2
3.9 10 5 1
Pomazánka s koprem Recepty na sýrové dobroty Články z

Komentáře k receptu: Halušky se zelím II.

Komentáře

  1. Ilona   24.01.2016 | 11:16 | reagovat |

    Šlichta, můžu vše vyhodit.

  2. tibor   03.12.2012 | 11:40 | reagovat |

    nejlepsi jsou halusky s bryndzou zeli bych vynechal jenom smetana ,bryndza a opecena slanina to zeli tam dela zmatek

  3. Maria   14.02.2012 | 11:33 | reagovat |

    Ano to jsou spiše noky,halušky jsou se syrovych brambor přidanim uvařenych.Noky dělam jsou vyborne

  4. Tereza J.   04.12.2007 | 13:42 | reagovat |

    Ale halušky s kapustou sú lepšie, vyskúšajte. Len tú anglickú slaninu by som vymenila za obyčajnú. Anglická sa málo vytopí. Ale známku 4 si ten recept určite nezaslúži.

    1. luboš   21.09.2012 | 16:27 | reagovat |

      Když slaninu tak beru ze Slovenska oravskou.
      mimo to místo zelí / kapusty je děláme se žervem a lučinou případně podobným sýrem . JE TO VÝBORNÉ

    2. VOJTA   11.01.2014 | 19:11 | reagovat |

      Vysoký špek je lepší pozor neprudko ho osmahnout ale pozvolna jako kluk jsem se to učil od mamky.

  5. Martina   03.12.2007 | 20:06 | reagovat |

    Taky si myslím, že tohle nejsou halušky, ale spíš noky.Ale nemusí to být špatné, určitě vyzkouším.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Linda: Najdi si milence, radil mi nevěrný manžel. Pak mu to vadilo Linda: Najdi si milence, radil mi nevěrný manžel. Pak mu to vadilo
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web