Autor:

Halušky se zelím II.

Střední
Ingredience
Kysané zelí 500 g
Cibule 1 ks
Sůl  
Mletý kmín  
Sádlo 1 lžíce
Anglická slanina 200 g
Těsto na halušky
Polohrubá mouka
1/4 litrový
1 hrnek
Mléko 1/2 hrnek
Vejce 3 ks
Sůl  
Prášek do pečiva 1/2 lžička
Halušky se zelím II.

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mouky/obilovin

Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nakrájenou anglickou slaninu orestujeme a přidáme překrájené zelí i se šťávou a asi 15 minut zvolna dusíme za občasného promíchávání. Dochutíme kmínem a dle chuti dosolíme.

Mezitím připravíme těsto na halušky. Mouku, lžičku prášku do pečiva, sůl, celá vejce a mléko zpracujeme v středně husté těsto. Pokud je příliš husté přidáme mléko. (V případě nouze můžeme použít místo mléka vodu). Těsto protlačíme přes síto na halušky do osolené vroucí vody a necháme asi 8-10 minut provařit. Jemně promícháváme vařečkou.

Když halušky vyplavou na povrch, tak je scedíme a lehce promícháme s připraveným zelím. Tyto halušky můžeme také promíchat s houbami podušenými na cibulce ochucené kmínem pepřem a solí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
2
3.9 10 5 1
Čokoládové koláčky s želé Čajové pochutnání Články z

Komentáře k receptu: Halušky se zelím II.

Komentáře

  1. Ilona   24.01.2016 | 11:16 | reagovat |

    Šlichta, můžu vše vyhodit.

  2. tibor   03.12.2012 | 11:40 | reagovat |

    nejlepsi jsou halusky s bryndzou zeli bych vynechal jenom smetana ,bryndza a opecena slanina to zeli tam dela zmatek

  3. Maria   14.02.2012 | 11:33 | reagovat |

    Ano to jsou spiše noky,halušky jsou se syrovych brambor přidanim uvařenych.Noky dělam jsou vyborne

  4. Tereza J.   04.12.2007 | 13:42 | reagovat |

    Ale halušky s kapustou sú lepšie, vyskúšajte. Len tú anglickú slaninu by som vymenila za obyčajnú. Anglická sa málo vytopí. Ale známku 4 si ten recept určite nezaslúži.

    1. luboš   21.09.2012 | 16:27 | reagovat |

      Když slaninu tak beru ze Slovenska oravskou.
      mimo to místo zelí / kapusty je děláme se žervem a lučinou případně podobným sýrem . JE TO VÝBORNÉ

    2. VOJTA   11.01.2014 | 19:11 | reagovat |

      Vysoký špek je lepší pozor neprudko ho osmahnout ale pozvolna jako kluk jsem se to učil od mamky.

  5. Martina   03.12.2007 | 20:06 | reagovat |

    Taky si myslím, že tohle nejsou halušky, ale spíš noky.Ale nemusí to být špatné, určitě vyzkouším.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy? Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy?
Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web