Autor:

Halušky se zelím

Střední
Ingredience
Brambory  
Sůl  
Vejce  
Hlávkové zelí  
Sádlo  
Hrubá mouka  
Pepř mletý  
Uzený špek  
Halušky se zelím

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Brambory nakrájíme na malé kostičky a v mixéru je umixujeme. Směs nalijeme do mísy. Přidáme celé vejce a sůl dle chuti. Sypeme hrubou mouku, až vznikne tužší těsto.

Hlávkové zelí nastrouháme na hrubém struhadle a na sádle usmažíme.

Do velkého hrnce dáme vařit vodu a když se začne vařit, přes síto s velkými dírami (tzv.trdlo) lžící vymačkáváme noky do vroucí vody.

Když je uvařeno propláchneme noky vlažnou vodou. Nasypeme na ně usmažené zelí. Špek nakrájíme na kostičky a usmažíme na sádle. Toto pak poléváme na připravené halušky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
2
4 9 5 1
Zeleninové chow mein Asijská klasika: Míchej & smaž Články z

Komentáře k receptu: Halušky se zelím

Komentáře

  1. eva nováková   10.04.2016 | 23:06 | reagovat |

    míša má naprostou pravdu

  2. Míša   11.09.2014 | 11:06 | reagovat |

    Tohle je humus a ne halusky... Brambory strouhame, nasolime, aby se odkapala prebytecna voda, pouzivame hladkou mouku a trochu polohrube, aby halusky byly mekke uvnitr a tvrdsi na povrchu. Vejce se nedava, to jen do bramboroveho knedliku...

    Ale nejvetsi humus je to hlavkove zeli. Na halusky se dava karamelizovane kysele zeli, bez vody, dusene ve vlastni stave restovane na trosce sadla a karamelu...

  3. Natálka   27.04.2013 | 7:55 | reagovat |

    Moc dobrý <3 <3 <3 <3

  4. Martina   01.12.2012 | 17:51 | reagovat |

    Meli jame dnes k obedu. Brambory jsem strouhala a mouku jsem dala polohrubou. Nemam sito, tak jsem halusky hazela do vody nozem z prkenka. Na vrch jsem dala pecene veprove maso co mam zavarene. Me to chutnalo moc, detem docela taky a myslim, ze muz si posmakne k veceri.

  5. Danka   25.03.2011 | 7:02 | reagovat |

    Brambory nemixuju,ale strouhám,aby se dala vyždímat přebytečná voda.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web