Autor:

Jednoduchá francouzská kaše

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Brambory
oloupané, cca
750 g
Mrkev
oloupaná, dle velikosti 2 -
3 ks
Česnek 2 stroužek
Sůl  
Máslo
cca
2 lžíce
Mléko plnotučné
horké: dle potřeby
 
Dle chuti:
Muškátový květ  
Ementál
nastrouhaný
 
Česnek
rozetřený
 
Bylinky
: rozmarýn, tymián, šalvěj, estragon...
 
Pepř mletý
bílý
 
Jednoduchá francouzská kaše

Postup přípravy:

Pokrájené brambory uvaříme s na kolečka pokrájenou mrkví doměkka v osolené vodě se stroužky česneku. Pokud máme rádi bylinky, můžeme je do hrnce přidat také (čerstvé snítky dle chuti) nebo můžeme také přidat špetku muškátového květu. Pak vše scedíme, pokud jsme přidávali bylinky, tak snítky vyndáme, brambory s mrkví rozšťoucháme nebo rozmixujeme společně s přidaným studeným máslem a postupně podle potřeby přidáváme horké mléko do požadované hustoty, případně ještě dosolíme. Kaše by neměla být tuhá, ale nadýchaná a „hedvábná“.

Kaši můžeme dochutit také strouhaným ementálem (hrst), mletým bílým pepřem nebo malým množstvím rozetřeného čerstvého česneku.

Nám nejvíce chutná kaše v základní verzi, ale ani dochucená na jiný způsob není vůbec špatná a oživí nám každodenní jídelníček.

Mléko můžeme také nahradit smetanou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
4.87 8 5 1
Tradiční tlačenka Tradiční tlačenka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Jednoduchá francouzská kaše

Komentáře

  1. 22gugu22   14.06.2016 | 17:23 | reagovat |

    Byla VÝBORNÁ! akorát jsem mírně upravila - místo másla jsem dala 32 % smetanu delux, přidala jsem 3 cibulky na jemno dozlatova a muškátový květ :) ;-)

  2. Radka   16.10.2015 | 14:25 | reagovat |

    Nase nejoblibenejsi kase.

  3. mína   01.04.2015 | 7:35 | reagovat |

    byla ňam :-))

  4. Katka   17.12.2014 | 12:57 | reagovat |

    Kase je super a chutnala nam vsem. A konecne se mi hlavne podarilo do naseho maleho vpravit mrkev, kterou nechce ani syrovou ani uvarenou treba v polevce a o to mi vlastne pri dnesnim vareni slo.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web