Autor:

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

90 minut PT0H90M
Snadné
Těsto
Hladká mouka 250 g
Máslo 125 g
Žloutek 1 ks
Voda
dle potřeby
100 ml
Sůl 1 špetka
Cukr krupice 1 špetka
Náplň
Mléko 500 ml
Hladká mouka 40 g
Cukr krupice 75 g
Citron 1 ks
Žloutek 4 ks
Vršek
Bílek 4 ks
Moučkový cukr 50 g
Sůl  
Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Ze surovin na těsto rychle zpracujeme hmotu (nejlépe v robotu, aby se zbytečně nezahřívalo), tu zabalíme do potravinové folie a dáme 30 minut odpočívat do lednice.

Těsto vyválíme a vyložíme jím koláčovou formu (průměr asi 30cm), propícháme vidličkou a dáme předpéct 10 - 15 minut do trouby předehřáté na 210°C.

V hrnku přivedeme k varu mléko s nastrouhanou citronovou kůrou. Přidáme mouku a cukr a pořádně mícháme dokud směs trochu zhoustne, odstavíme z plamene, necháme chvilku zchladnout a přimícháme citronovou šťávu a žloutky. Náplň nalijeme na předpečené těsto a pečeme na 180°C asi 25 - 30 minut.

Z bílků,špetky soli a cukru ušleháme pevný sníh, který navršíme na koláč a dáme do trouby, kterou stáhneme na 120°C na dalších 15 - 25 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
2+
4.3 10 5 1
Reklama
Fazolová polévka s bylinkami Odlehčené menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Komentáře

  1. iw   27.09.2016 | 16:03 | reagovat |

    Sice nevypadal jako na obrázku (ten je hezčí)... ten můj byl taková placka, ale dobrý byl a snědl se celý :-)

  2. iw   27.09.2016 | 16:03 | reagovat |

    Sice nevypadal jako na obrázku (ten je hezčí)... ten můj byl taková placka, ale dobrý byl a snědl se celý :-)

  3. Kvapkavmori   30.09.2014 | 15:05 | reagovat |

    Koláčik výborný mňam - mňam :-) . Nemám rada veľmi sladké, a tento je tak akurát. Pre veľmi sladkoústych bude určite málo sladký. Trošičku som ho urobila zdravším tým, že som všetku bielu hladkú múku nahradila ovsenou celozrnnou, všetok cukor som nahradila brezovým cukrom (xylitolom) a do pudingu som zamiešala len tri žĺtka a tak mi nezostal 1 bielok navyše. Vďaka za výborný recept.

  4. kris.T   18.05.2014 | 17:45 | reagovat |

    Výborný, dělám ho už podruhé .

  5. kykiryki   15.07.2012 | 19:20 | reagovat |

    Koláč moc chutnal, dávám 1!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web