Autor:

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vepřové maso
bez kosti: krkovice, kotleta, plec cca
800 g
Sůl  
Pepř mletý  
Olej
nebo sádlo na vymazání
 
Kysané zelí
okapané, NEPROPLACHOVAT!
1 kg
Česnek
cca
4 stroužek
Mletá sladká paprika
nebo namíchaná s pálivou (dle chuti) , plnější
1 lžíce
Debrecínské párky
250 -
300 g
Šlehačka 250 ml
Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Ze zeleniny, Vepřové

Maso nakrájíme na plátky nebo kostky, osolíme, opepříme a dáme na dno vymazaného pekáče. Do mísy si nasypeme okapané zelí, které ochutíme česnekem (4-6 stroužků), paprikou, pepřem a solí. Se solí opatrně, párky mohou být slané až dost. Do mísy přidáme i na kolečka pokrájené pásky a vše důkladně promícháme. Promíchané zelí nasypeme do pekáče na maso, trochu ho „uplácáme“ a zalijeme smetanou. Pekáč zaklopíme dalším pekáčem nebo zakryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 60 minut do změknutí masa - vyzkoušíme vidličkou. Během pečení zkontrolujeme, zda není třeba maso podlít (vývarem, vodou nebo mlékem).

Podáváme s knedlíkem, bramborem nebo bramborovými noky.

K masu můžeme vložit i pokrájenou slaninu nebo plátky můžeme položit na drobně pokrájený uzený špek.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Svíčková omáčka s muffinem Báječný oběd na Boží hod i na Štěpána Články z

Komentáře k receptu: Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Komentáře

  1. Zuzana   04.12.2016 | 6:53 | reagovat | závadný

    Měli jsme je včera k obědu a byly vynikající. Trochu zbylo, tak jsem do pekáče dala i zbytek brambor a k ránu jsem jen slyšela cvakání lžíce o dno. To když se manžel vrátil z cest, zbouchal ten zbytek i bez ohřátí. :-D

  2. Tereza   11.05.2015 | 20:24 | reagovat | závadný

    Výborné a docela pikantní, zapili jsme to pivečkem a je nám blaze :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web