Halušky z lososa v rajčatové omáčce

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl
    • citronová šťáva
    • 1
      ks kopr
    • máta
    • 600
      g losos
    • 3
      dl smetana ke šlehání
    • pepř mletý
    • 400
      g rajčata drcená

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lososa nakrájíme na menší kousky a třikrát na jemno umeleme. Přidáme sůl, pepř, šťávu, smetanu a sekaný kopr. Vše spolu promícháme na pěnu. Dvěma lžícemi tvarujeme větší halušky. Rajčatovou směs z konzervy promícháme se solí a čerstvou nasekanou mátou.
2
Podáváme studené jako předkrm s opečenými toasty. Namísto kopru můžeme použít i petrželovou nať nebo pažitku. Pokud chceme mít omáčku hladkou, rozmixujeme ji.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    17. 1. 2010 14:59

    Laďko - pokud máš "rybí zoubek", tak ti to fakt bude chutnat... Ta rybina se v tom pochopitelně nezatají, ale kdo má rybí chuť rád, tak je to lahůdka. Poslala jsem i fotku, tak se na ni zítra koukni....

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    17. 1. 2010 14:47

    Simčo, tys mě tak navnadila a Terezka taky, tím popisem, že se to bude muset realizovat

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    16. 1. 2010 22:45

    Je to dobré - jak psala Terezka - jemňoučké, heboučké.... Fakt lahůdka - díky Terezko!

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    9. 1. 2006 07:03

    Nie nevaríme, halušky sú z peny, ostávajú také, aké ich urobíte. Preto treba lososa 3x zomlieť, aby tá pena bola jemnučká. A dobre vyšľahať.

  • Liba
    Liba |

    30. 12. 2005 19:22

    Poté co vytvarujeme halušky, tak je uvaříme?