Autor:

Pštrosí maso s rozmarýnem

Obtížné
Ingredience
Pštrosí maso
(steaky)
400 g
Sušená rajčata
(v olivovém oleji)
100 g
Rozmarýn
(čerstvý)
20 g
Olivový olej
(nefiltrovaný)
100 ml
Česnek
(2-3 stroužky)
 
Brambory 500 g
Pecorino
(kousek na posypání)
 
Banánová šalotka 250 g
Datlová rajčátka
(čerstvá do salátu)
 
Červená paprika 2 ks
Oranžová paprika 2 ks
Bazalka
(čerstvá)
1 snítka
Petrželka
(čerstvá)
1 snítka
Slunečnicová semínka
(na posypání salátu)
 
Balzamikový ocet 20 ml
Mořská sůl
(hrubá)
 
Pepř celý  
Párátka 8 ks
Pštrosí maso s rozmarýnem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z brambor, Steaky

Příprava masa

Lístky rozmarýnu otrháme, oloupeme česnek a spolu se solí utřeme v hmoždíři na kaši. Není-li k dispozici hmoždíř, rozkrájíme ingredience na co nejmenší kousky a utřeme v misce pomocí lžíce. Z masa připravíme 2ks dva až tři centimetry vysoké steaky. Ostrým nožem vyřízneme ve steacích kapsu, do které dáme vždy 2 - 3 rajčata, dle velikosti steaků a lehce je vymázneme směsí z hmoždíře. Do kapsy přidáme pár kapek oleje. Kapsu můžeme uzavřít pomocí párátka. Zbylou směsí potřeme steaky z obou stran, lehce vmasírujeme čerstvě namletý / rozdrcený pepř a zakápneme olejem.

Steaky naskládáme na sebe (buď do sáčku nebo do nádoby) a necháme v lednici odležet přibližně 2 - 4 hodiny. Na rozpálenou pánev kápneme trochu olivového oleje, vložíme steaky a opékáme 3 - 4* minuty z každé strany. Po opečení steaky vyjmeme a vložíme na plech a v předehřáté troubě na 180 C steaky 3 - 4*minuty necháme dojít. Steaky takto připravené budou medium, tato úprava zaručuje šťavnatost masa.

Příprava brambor

Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a vaříme v osolené vodě do měkka. Mezitím si nakrájíme šalotku na malé kousky a nasekáme petrželku. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, šalotku opečeme do měkka, přibližně 3 * minuty. Brambory slejeme a šťoucháme (rozmačkáme). Do hrnce s bramborami přidáme opečenou šalotku a ¾ nasekané petrželky a smícháme. Ze směsi vytvoříme bochánky o velikosti dlaně a vyskládáme na plech na pečící papír. Rozehřejeme troubu na 180 C a bramborové bochánky zapékáme přibližně 8 minut*. Po 7minutách zapékání posypeme bochánky sýrem pecorino a dopečeme ještě 1 minutu. Po vyjmutí plechu z trouby bochánky ozdobíme zbylou nasekanou petrželkou.

Příprava salátu

Papriky a rajčata omyjeme. Papriky nakrájíme na kousky, rajčata na půlky nebo čtvrtiny dle velikosti. Vše smícháme, přidáme nasekanou bazalku, balsamikový ocet, lehce opepříme a osolíme. Nakonec posypeme slunečnicovými semínky a podáváme.

* Délka přípravy se může lišit podle druhu zdroje tepla a použitého nádobí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Buchta s jablky a ořechy Originální recepty z plodů podzimu Články z

Komentáře k receptu: Pštrosí maso s rozmarýnem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které nepatří do lednice! Zima jim škodí 10 potravin, které nepatří do lednice! Zima jim škodí
Jak správně vybrat zdravotní pojišťovnu pro vaše miminko Jak správně vybrat zdravotní pojišťovnu pro vaše miminko
Jak hubnout co nejrychleji? Nakopněte metabolismus, víme jak! Jak hubnout co nejrychleji? Nakopněte metabolismus, víme jak!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web