Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0x
0 1 5
Autor:

Pštrosí maso s rozmarýnem

Obtížné
Ingredience
Pštrosí maso
(steaky)
400 g
Sušená rajčata
(v olivovém oleji)
100 g
Rozmarýn
(čerstvý)
20 g
Olivový olej
(nefiltrovaný)
100 ml
Česnek
(2-3 stroužky)
 
Brambory 500 g
Pecorino
(kousek na posypání)
 
Banánová šalotka 250 g
Datlová rajčátka
(čerstvá do salátu)
 
Červená paprika 2 ks
Oranžová paprika 2 ks
Bazalka
(čerstvá)
1 snítka
Petrželka
(čerstvá)
1 snítka
Slunečnicová semínka
(na posypání salátu)
 
Balzamikový ocet 20 ml
Mořská sůl
(hrubá)
 
Pepř celý  
Párátka 8 ks
Pštrosí maso s rozmarýnem

Postup přípravy:

Zařazení: Z brambor, Steaky

Příprava masa

Lístky rozmarýnu otrháme, oloupeme česnek a spolu se solí utřeme v hmoždíři na kaši. Není-li k dispozici hmoždíř, rozkrájíme ingredience na co nejmenší kousky a utřeme v misce pomocí lžíce. Z masa připravíme 2ks dva až tři centimetry vysoké steaky. Ostrým nožem vyřízneme ve steacích kapsu, do které dáme vždy 2 - 3 rajčata, dle velikosti steaků a lehce je vymázneme směsí z hmoždíře. Do kapsy přidáme pár kapek oleje. Kapsu můžeme uzavřít pomocí párátka. Zbylou směsí potřeme steaky z obou stran, lehce vmasírujeme čerstvě namletý / rozdrcený pepř a zakápneme olejem.

Steaky naskládáme na sebe (buď do sáčku nebo do nádoby) a necháme v lednici odležet přibližně 2 - 4 hodiny. Na rozpálenou pánev kápneme trochu olivového oleje, vložíme steaky a opékáme 3 - 4* minuty z každé strany. Po opečení steaky vyjmeme a vložíme na plech a v předehřáté troubě na 180 C steaky 3 - 4*minuty necháme dojít. Steaky takto připravené budou medium, tato úprava zaručuje šťavnatost masa.

Příprava brambor

Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a vaříme v osolené vodě do měkka. Mezitím si nakrájíme šalotku na malé kousky a nasekáme petrželku. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, šalotku opečeme do měkka, přibližně 3 * minuty. Brambory slejeme a šťoucháme (rozmačkáme). Do hrnce s bramborami přidáme opečenou šalotku a ¾ nasekané petrželky a smícháme. Ze směsi vytvoříme bochánky o velikosti dlaně a vyskládáme na plech na pečící papír. Rozehřejeme troubu na 180 C a bramborové bochánky zapékáme přibližně 8 minut*. Po 7minutách zapékání posypeme bochánky sýrem pecorino a dopečeme ještě 1 minutu. Po vyjmutí plechu z trouby bochánky ozdobíme zbylou nasekanou petrželkou.

Příprava salátu

Papriky a rajčata omyjeme. Papriky nakrájíme na kousky, rajčata na půlky nebo čtvrtiny dle velikosti. Vše smícháme, přidáme nasekanou bazalku, balsamikový ocet, lehce opepříme a osolíme. Nakonec posypeme slunečnicovými semínky a podáváme.

* Délka přípravy se může lišit podle druhu zdroje tepla a použitého nádobí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Tradiční menu Menu na Štědrý večer - tradičně i netradičně Články z

Komentáře k receptu: Pštrosí maso s rozmarýnem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X