Autor:

Pštrosí vejce - pečená

Snadné
Množství dle počtu osob
Mleté maso - míchané  
Strouhanka
ze starších (ne tvrdých) rohlíků
 
Vejce  
Vařená vejce
dle počtu porcí
 
Cibule
drobně pokrájená
 
Česnek
dle chuti, nastrouhaný
 
Voda  
Sůl  
Pepř mletý  
Koření na mleté maso
- není nutné
 
Paprika - sladká
nebo s troškou pálivé
 
Majoránka
dle chuti
 
Olej  
Bylinky
dle chuti
 
Měkký sýr
- přírodní, tavený, Lučina, žervé...
 
Pštrosí vejce - pečená

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Chuťovky, Mleté, Z vajec, Slané

Směs z mletého masa si připravíme buď podle vlastního osvědčeného receptu na sekanou či karbanátky nebo si ji ochutíme kořením na mletá masa a smícháme s vejcem a strouhankou.

Nebo umícháme směs z cca 500 gramů mletého masa, 2 nastrouhaných česneků, 1 drobně pokrájené cibule, lžičky papriky a majoránky, 1 vejce, 70 ml vody a strouhanky ze dvou starších rohlíků, osolíme, opepříme a dobře propracujeme.

Vařená vejce (4) oloupeme, opatrně vyndáme žloutek, který můžeme přidat do směsi mletého masa nebo sníst, udělat pomazánku... Měkkým sýrem (Veselá kráva...) naplníme prostor po žloutcích. Místo sýru můžeme použít lučinu, žervé, kozí sýr... Sýr můžeme i ochutit podle toho, co máme rádi: česnek, bylinky, koření...

Naplněné vejce obalíme v mleté směsi, hezky uplácáme mokrou rukou, aby nám nikde nezůstal vzduch a masové koule - „pštrosí vejce“ - klademe na olejem vymaštěný pekáček.

Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova, občas dle potřeby podlijeme vodou a přelijeme výpekem.

Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem nebo pečivem a zeleninou, okurkovým salátem...

Někdo pštrosí vejce ještě obaluje v trojobalu, nám to víc chutná bez něj a se sýrovou náplní místo žloutku, která se dá dochutit pokaždé jinak.

Pštrosí vejce můžeme použít i jako rychlé pohoštění. Upečeme si je předem, pak za studena pokrájíme na plátky nebo měsíčky...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 29 x
1
4.86 29 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 29x)
Penne s hovězím ragú a houbami Nejoblíbenější klasika: hovězí maso Články z

Komentáře k receptu: Pštrosí vejce - pečená

Komentáře

  1. Martina   17.09.2016 | 12:35 | reagovat | závadný

    Tohle jsou nejlepší pštrosí vejce.Díky za recept :-* .

  2. Anna Rudišová   14.06.2016 | 11:13 | reagovat | závadný

    Vynikající, nenákladné a snadné, děkuji za recept.

  3. Vituš   16.04.2016 | 12:24 | reagovat | závadný

    Byl to opravdu svělý oběd.

  4. Žanda   08.01.2016 | 13:09 | reagovat | závadný

    Pštrosí vejce moc nemusím, protože mi to vejce uvnitř přijde nedobré a dusivé. Nemusím teda nemusela jsem je do včerejšího oběda, který vařil podle tohohle receptu manžel a měl pštrosí vejce prvotřídní. Sýr byl ve vajíčku lepší jak žloutek a taky asi to, že se pekli jim přidalo na půvabu. Já jsem je sama dělala jednou a stačilo mi to, navíc se ty obří koule museli smažit a to bylo něco.

  5. Hana Káňová   08.04.2015 | 6:11 | reagovat | závadný

    Včera jsem v rámci likvidace velikonoční koledy pekla pštrosí vejce a bylo velice dobré využití vajíček, která se musí sníst co nejdřív.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web