Autor:

Švestkový koláč nohama nahoru

90 minut PT0H90M
Snadné
Ingredience
Máslo 200 g
Hnědý cukr 120 g
Cukr krupice 250 g
Citronová kůra 1 ks
Vejce 2 ks
Hladká mouka 330 g
Prášek do pečiva 1,5 lžička
Sůl 1 špetka
Mléko 125 ml
Švestky  
Švestkový koláč nohama nahoru

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Předehřát troubu na 170 °C. Do pekáčku o velikosti asi 20×20 cm dát 4 lžíce másla a nahřát v troubě, až se máslo rozpustí, vyndat z trouby a rovnoměrně posypat hnědým cukrem. Na toto naskládat hodně těsně k sobě na dílky nakrájené švestky pěkně v řadách, až je pokryté celé dno.

Těsto: utřít zbývající máslo s pískovým cukrem a citronovou kůrou, přidat postupně vejce, pak přidávat střídavě mouku (do které jsme předem zamíchali prášek do pečiva a sůl) a mléko. Toto hladké těsto stěrkou rozetřeme rovnoměrně a opatrně na švestky, tak abychom švestky neposunuli. Pečeme asi 50 minut, ale zkoušejte špejlí. Nechte vychladit 10 minut, vyklopte „nohama nahoru“ a nechte úplně vychladit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
2+
4.3 10 5 1
Reklama
Čokoládový dort Recept na víkend: Čokoládový dort Články z

Komentáře k receptu: Švestkový koláč nohama nahoru

Komentáře

  1. Molly   10.04.2012 | 17:28 | reagovat |

    Dokonalá buchta, naprosto. Vzhledná moc není, ale chuťově nepřekonatelná!

  2. sarka rudlova   09.02.2012 | 16:59 | reagovat |

    Někde byla chyba...ten vršek byl zpočátku tvrdý, pak trochu změkl. Ale podruhé to už zkoušet nebudu, bohužel

  3. Lenka H.   19.09.2010 | 14:06 | reagovat |

    Velmi dobrý koláč, je to zase něco trochu jiného. I druhý den stále měkký a chutný. Dělala jsem půl na půl kompotované švetky a jablka, švestkový je lepší.

  4. Vilemina Vilhelmová   17.09.2009 | 15:01 | reagovat |

    hnědý cukr mají téměř všude, ale kde kupujete ten, co v něm vydrží vitamíny 50 minut pečení??? a s těmi minerálními látkami to taky není slavné, těch tam moc není ani za "syrového" stavu. možná si pletete třtinový cukr s řepným nerafinovaným cukrem, barva je skoro stejná, ale vitamíny a minerály hledejte jinde.

  5. Terezie Bartusková   17.08.2009 | 13:29 | reagovat |

    Na prvni pohled me po vyklopeni nenadchl. Svestky byly takove stlacene, navic se to melo tendenci rozjizdet. Ale nechala jsem to tak a kdyz vychladl, ztuhl, tak to byl jasny favorit odpoledne. Vsem moc chutnal. Jo a udelala jsem ho na vetsi plech nez je v pokynech, takze nebyl tak vysoky, ale to mi nevadilo, mam radsi nizsi buchty.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web