Autor:

Švestkový koláč nohama nahoru

90 minut PT0H90M
Snadné
Ingredience
Máslo 200 g
Hnědý cukr 120 g
Cukr krupice 250 g
Citronová kůra 1 ks
Vejce 2 ks
Hladká mouka 330 g
Prášek do pečiva 1,5 lžička
Sůl 1 špetka
Mléko 125 ml
Švestky  
Švestkový koláč nohama nahoru

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Předehřát troubu na 170 °C. Do pekáčku o velikosti asi 20×20 cm dát 4 lžíce másla a nahřát v troubě, až se máslo rozpustí, vyndat z trouby a rovnoměrně posypat hnědým cukrem. Na toto naskládat hodně těsně k sobě na dílky nakrájené švestky pěkně v řadách, až je pokryté celé dno.

Těsto: utřít zbývající máslo s pískovým cukrem a citronovou kůrou, přidat postupně vejce, pak přidávat střídavě mouku (do které jsme předem zamíchali prášek do pečiva a sůl) a mléko. Toto hladké těsto stěrkou rozetřeme rovnoměrně a opatrně na švestky, tak abychom švestky neposunuli. Pečeme asi 50 minut, ale zkoušejte špejlí. Nechte vychladit 10 minut, vyklopte „nohama nahoru“ a nechte úplně vychladit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
2+
4.36 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 11x)
Reklama
Rebarborový koláč s drobenkou Tip na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou Články z

Komentáře k receptu: Švestkový koláč nohama nahoru

Komentáře

  1. Molly   10.04.2012 | 17:28 | reagovat | závadný

    Dokonalá buchta, naprosto. Vzhledná moc není, ale chuťově nepřekonatelná!

  2. sarka rudlova   09.02.2012 | 16:59 | reagovat | závadný

    Někde byla chyba...ten vršek byl zpočátku tvrdý, pak trochu změkl. Ale podruhé to už zkoušet nebudu, bohužel

  3. Lenka H.   19.09.2010 | 14:06 | reagovat | závadný

    Velmi dobrý koláč, je to zase něco trochu jiného. I druhý den stále měkký a chutný. Dělala jsem půl na půl kompotované švetky a jablka, švestkový je lepší.

  4. Vilemina Vilhelmová   17.09.2009 | 15:01 | reagovat | závadný

    hnědý cukr mají téměř všude, ale kde kupujete ten, co v něm vydrží vitamíny 50 minut pečení??? a s těmi minerálními látkami to taky není slavné, těch tam moc není ani za "syrového" stavu. možná si pletete třtinový cukr s řepným nerafinovaným cukrem, barva je skoro stejná, ale vitamíny a minerály hledejte jinde.

  5. Terezie Bartusková   17.08.2009 | 13:29 | reagovat | závadný

    Na prvni pohled me po vyklopeni nenadchl. Svestky byly takove stlacene, navic se to melo tendenci rozjizdet. Ale nechala jsem to tak a kdyz vychladl, ztuhl, tak to byl jasny favorit odpoledne. Vsem moc chutnal. Jo a udelala jsem ho na vetsi plech nez je v pokynech, takze nebyl tak vysoky, ale to mi nevadilo, mam radsi nizsi buchty.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web