Autor:

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Snadné
Těsto
Polohrubá mouka 200 g
Hladká mouka 200 g
Moučkový cukr 50 g
Vanilkový cukr 1 ks
Prášek do pečiva
- plnější
1 lžička
Droždí
- větší
1/2 kostka
Žloutek 1 ks
Olej 100 ml
Mléko 300 ml
Sůl
na špičku lžičky
 
Hnědý rum 2 lžíce
Drobenka
Polohrubá mouka 160 g
Vanilkový cukr
nebo skořicový
1 ks
Cukr krupice 180 g
Máslo
- změklé
120 g
Dále dle chuti
Skořice - mletá  
Měkký tvaroh
slazený
 
Mák mletý  
Ingredience
Švestky
- vypeckované, pokrájené, cca
1 kg
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Postup přípravy:

Do mísy dáme mouky, uprostřed uděláme důlek rozdrobíme do něj droždí, které posypeme cukrem, přidáme trochu vlažného mléka a mírně promícháme. Až nám droždí vzejde a udělá se kvásek, přidáme všechny ostatní ingredience a dobře promícháme. Konzistence těsta bude úplně jiná, než na které jsme zvyklí u kynutého těsta. Těsto je řidší a po jeho promíchání ho hned přendáme na hlubší plech vymaštěný olejem. Namastíme si ruce a těsto rozprostřeme rovnoměrně po celém dně.
Na těsto nasypeme pokrájené švestky, které posypeme drobenkou a dáme do předehřáté trouby péct na střední teplotu dozlatova.
Těsto můžeme před pečením potřít oslazeným tvarohem, švestky ochutit skořicí nebo trochou mletého máku...

Po upečení necháme koláč vychladnout a před podáváním ho můžeme pocukrovat, ale v tomto receptu je drobenky větší množství než je obvyklé, takže koláč je sladký i bez cukrování.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 48 x
1
4.87 48 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 48x)
Valentýnské pokušení ke kávě i čaji Články z

Komentáře k receptu: Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Komentáře

  1. K.Šafránková   31.08.2016 | 12:31 | reagovat | závadný

    Chtěla bych poděkovat za bezvadný recept. Koláč jsem dělala už po několikáté a vždycky se povedl. Není třeba používat papír na pečení jako u jiných koláčů. Stačí jen olej a mastné ruce.

  2. girlska   10.08.2016 | 13:29 | reagovat | závadný

    Výborné :)

  3. Jana.   29.07.2016 | 15:44 | reagovat | závadný

    výborný .. pekla jsem již mockrát .. děkuji za bezva recept .Jana

  4. Žižková   10.09.2015 | 14:22 | reagovat | závadný

    Je opravdu výborný, děkuji. :-)

  5. Miroslava Trňanová   31.08.2015 | 12:17 | reagovat | závadný

    Nenáročný a bez čekání, přitom vynikajícně jako kynutý opravdu chutná. Děkuji za recept.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web