Dobrý makovec

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 250
      g mák
    • 250
      ml mléko
    • 250
      ml rostlinný olej
    • marmeláda na zdobení
    • šlehačka na zdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce s cukrem vyšleháme a přidáme ostatní suroviny. Natřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě při teplotě asi 190-200 °C.
2
Prochladký korpous potřeme teplou marmeládou a před podáváním dozdobíme šlehačkou.
3
Celý mák proto, aby v moučníku křupal.
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • silvik T.
    silvik T. |

    17. 5. 2014 20:45

    Já si tam nalila mléka kolik jsem potřebovala.Neřídila jsem se množstvím v receptu.

  • silvik T.
    silvik T. |

    17. 5. 2014 20:44

    Výborný makovec.Nedávala jsem celý,ale mletý mák a přelila ho čokoládou bez promazání marmeláda.

  • radhošť
    radhošť |

    16. 4. 2014 13:47

    proč je to tak husté???

  • Terka
    Terka |

    4. 9. 2011 14:07

    No asi záleží jestly jste to přidávaly asi dobře ne? A vážně v takovým poměru jak je psáno :-)

  • Dasha
    Dasha |

    1. 2. 2006 14:11

    Těsto na makovec je tuhé, je tam asi špatný poměr.

  • Alena Loskot
    Alena Loskot |

    8. 6. 2005 10:08

    Souhlasim makovec je opravdu moc dobry,ja pridavam nastrouhanou citronovou kuru.

  • Libka Šustalová
    Libka Šustalová |

    9. 5. 2005 15:48

    Doba pečení záleží také na troubě. v mé tak 15 - 20 minut.Jestli je upečeno poznáte, když na korpus sahnetelehce prstem a vrátí se zpět. Nebo špejlí.Těsto zrůžoví a na omak je pené a netřese se.

  • Dahiba
    Dahiba |

    9. 5. 2005 11:18

    Můžete doplnit dobu pečení??? Díky