Autor:

Šalamounské řezy

Snadné
Ingredience
Voda 1 hrnek
Cukr krupice 2 hrnek
Hera 1 kostka
Kakao 2 lžíce
Prášek do pečiva 1 balíček
Polohrubá mouka 2 hrnek
Vejce 4 ks
Hnědý rum 2 lžíce
Kokos
na posypání
1 hrnek
Šalamounské řezy

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Vodu s cukrem, tukem a kakaem dáme do hrnce a zahříváme až se směs spojí (nevaříme!!). Pak odebereme 3/4 hrnku směsi, dolijeme rumem a dáme stranou. Do zbylé hmoty přidáme vejce a mouku s práškem do pečiva. Dobře promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Pečeme zvolna asi 25 minut. Po upečení ihned poléváme odebranou směsí s rumem a sypeme kokosem. Poleva je řídká dobře se vpije do moučníku. Po vychladnutí krájíme na menší řezy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 122 x
1-
4.55 122 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 122x)
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Šalamounské řezy

Komentáře

  1. Zuzana   13.04.2014 | 18:27 | reagovat | závadný

    Dala jsem se nalákat, ale bohužel jsem čekala víc. Šalamoun byl asi spokojen, my tedy ne. Obyčejná přeslazená buchta, která má do řezů na míle daleko. :-|

  2. bajanaba   31.05.2013 | 19:33 | reagovat | závadný

    chutný a byl rychle hotový :-)

  3. HelenaPa   18.02.2013 | 8:37 | reagovat | závadný

    Tuhle buchtu peču už dlouho, vždycky chutná a hlavně je rychlá. Dávám 1.

  4. Kamila B.   18.02.2013 | 7:46 | reagovat | závadný

    Výborné! Ani jsem nahoru nic nesypala, bylo to skvělé i tak. <:-)

  5. Žirafka   13.02.2013 | 23:40 | reagovat | závadný

    Tento moučník peču už dlouho :-) Je senzační a hlavně rychlý. Horní posypku můžete libovolně měnit. Vyzkoušela jsem např.ml.ořechy,nebo strouhanou čokoládu - vše výborné <3

1 2 3 4 ... 10 ... 18 ... 27 ... 35 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web