Autor:

Bezé roláda

Střední
Ingredience
Cukr krupice 170 g
Hladká mouka 70 g
Bílek 260 g
Lískové oříšky
mleté
70 g
Šlehačka 2 ks
Moučkový cukr
na posypání
 
Bezé roláda

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Bílky a cukr ušleháme do tuha, mouku a oříšky smícháme dohromady a lehce promícháme do ušlehaného sněhu s cukrem. Plech - pečící papír - rozetřít na celý plech 1 cm vrstva. Cedníčkem posypat moučkovým cukrem.

Péci cca při 220 °C cca 6 minut. Vychladlý plát obrátit na čistý pečící papír a spodní sundat. Potřít ušlehanou šlehačkou, zabalit a nechat v chladnu uležet. Poté zbytkem šlehačky potřít a ozdobit. Možno ještě posypat oříšky. Krájet mokrým nožem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
1-
4.58 12 5 1
Vanilkové velikonoční cupcakes Články z

Komentáře k receptu: Bezé roláda

Komentáře

  1. Alena   14.03.2017 | 18:32 | reagovat |

    Roladu je lepsi motat teplou na pecicim papiru a nechat smotanou vychladnout,po te teprve naplnit,nepopraska

  2. Tahitty   15.12.2015 | 16:10 | reagovat |

    s dovolením sem vložila fotku mé Bezé rolády. smotávám vystydlý plát, trochu popraská, ale nic hrozného, pokud se těsto nepřesuší. pokud vám popraská, zamaskujte to šlehačkou :) u nás je velice oblíbená. Jinak šlehačku dávám i se ztužovačem. Jistota je jistota :)

  3. Vendula   07.12.2015 | 19:16 | reagovat |

    neměl by někdo foto jak roláda vypadá hotová??? láká mě ale nejraději recept s fotkou :D :-\

  4. Vlasta   31.10.2015 | 9:26 | reagovat |

    bohužel i mě se roláda nepovedla také mi popraskala :( :-\

  5. Lucik.kop   25.10.2013 | 22:32 | reagovat |

    Už se na roládu chystám. Jen by mě zajímalo, zda se po upečení má zabalit a nechat vychladnou zabalená (jako vlastně všechny rolády) nebo ji nechat roztaženou na plechu. Když se zavinuje až jako studená, tak přece musí praskat. Poradíte mi někdo, prosím? O:-)

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web