Autor:

Bezé roláda

Střední
Ingredience
Cukr krupice 170 g
Hladká mouka 70 g
Bílek 260 g
Lískové oříšky
mleté
70 g
Šlehačka 2 ks
Moučkový cukr
na posypání
 
Bezé roláda

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Bílky a cukr ušleháme do tuha, mouku a oříšky smícháme dohromady a lehce promícháme do ušlehaného sněhu s cukrem. Plech - pečící papír - rozetřít na celý plech 1 cm vrstva. Cedníčkem posypat moučkovým cukrem.

Péci cca při 220 °C cca 6 minut. Vychladlý plát obrátit na čistý pečící papír a spodní sundat. Potřít ušlehanou šlehačkou, zabalit a nechat v chladnu uležet. Poté zbytkem šlehačky potřít a ozdobit. Možno ještě posypat oříšky. Krájet mokrým nožem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1-
4.54 13 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 13x)
Paris-Brest Odpalované těsto krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Bezé roláda

Komentáře

  1. Tahitty   15.12.2015 | 16:10 | reagovat | závadný

    s dovolením sem vložila fotku mé Bezé rolády. smotávám vystydlý plát, trochu popraská, ale nic hrozného, pokud se těsto nepřesuší. pokud vám popraská, zamaskujte to šlehačkou :) u nás je velice oblíbená. Jinak šlehačku dávám i se ztužovačem. Jistota je jistota :)

  2. Vendula   07.12.2015 | 19:16 | reagovat | závadný

    neměl by někdo foto jak roláda vypadá hotová??? láká mě ale nejraději recept s fotkou :D :-\

  3. Vlasta   31.10.2015 | 9:26 | reagovat | závadný

    bohužel i mě se roláda nepovedla také mi popraskala :( :-\

  4. Lucik.kop   25.10.2013 | 22:32 | reagovat | závadný

    Už se na roládu chystám. Jen by mě zajímalo, zda se po upečení má zabalit a nechat vychladnou zabalená (jako vlastně všechny rolády) nebo ji nechat roztaženou na plechu. Když se zavinuje až jako studená, tak přece musí praskat. Poradíte mi někdo, prosím? O:-)

  5. dáša   07.05.2013 | 17:47 | reagovat | závadný

    Tak jsem dnes zkusila - asi mám malý plech, ale podle ingrediencí mi to udělalo tlustou placku (asi 1,5 cm). Po vychladnutí jsem začala motat a těsto se mi v záhybech potrhalo. Co jsem udělala špatně? Pekla jsem v rozpálené troubě 6 minut na 220, jak bylo v receptu :-(

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web