Autor:

Vajíčková tlačenka

45 minut PT0H45M
Snadné
Porce: 8
Ingredience
Nakládané okurky 2 ks
Cibule 1 ks
Majonéza 200 g
Želatina na vaječnou tlačenku 1 ks
Vařená vejce 6 ks
Kabanos 300 g
Zeleninová směs 1 ks
Gothaj  
Vajíčková tlačenka

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Z vajec

Moravanku si scedíme a nálev dáme na stranu, ten použijeme se želatinou. Všechny suroviny nakrájíme na malé kostičky včetně těch z Moravanky. Vzniklou směs osolíme, opepříme a přidáme Majolku.
Želatinu uvaříme podle návodu, ale i s nálevem z Moravanky. Po mírném zchladnutí želatinový nálev přilijeme a vmícháme ke všem surovinám. Tuto vzniklou směs vlijeme do připravené formy, srnčího hřbetu atp., do kterého jsme si vložili potravinovou folii nebo igelitový sáček a necháme cca 2-3 hodiny ztuhnout v lednici – nejlépe je to tak do 2. dne.
Podáváme nakrájené plátky s rohlíkem, bagetou nebo dle své chuti (pro gurmány feferonku ponechám).

Pokud máte orig. vajíčkovou želatinu (ne dortovou), tak dávám 2 dl vody a nálev z Moravanky a za stálého míchání tak 5 minut mírně provařuji.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.2 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 5x)

Komentáře k receptu: Vajíčková tlačenka

Komentáře

  1. Lucik.kop   25.03.2016 | 11:09 | reagovat | závadný

    Moc dobrá, jednoduchá příprava, jinak vaječnou tlačenku už nedělám. :-)

  2. Petra   07.04.2015 | 20:19 | reagovat | závadný

    Jakou má tahle tlačenka trvanlivost? Jak dlouho dopředu ji můžu připravit?

  3. lenka   18.06.2014 | 10:35 | reagovat | závadný

    želatinu uvařim dle návodu tolik a tolik vody plus ještě k tomu všechen nálev z moravanky prosim?

  4. alex   23.05.2014 | 10:32 | reagovat | závadný

    majonéza = majolka :-D
    tak tam se vytratila :-D

  5. Jiřina   06.05.2014 | 15:16 | reagovat | závadný

    kam se vytratila ta majonéza z receptu? :'(

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web