Autor:

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Snadné
Korpus 20 x 36 cm
Vejce 7 ks
Olej 7 lžíce
Černá káva
i se sedlinou - zamíchaná
7 lžíce
Polohrubá mouka 260 g
Cukr krupice 200 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Máslo
na vymazání formy
 
Hrubá mouka
na vysypání formy
 
Kávový likér
- není nutný
 
Vnitřní náplň
Smetana ke šlehání 500 ml
Pomazánkové máslo
nebo mascarpone, tvaroh, lučina...
200 g
Ztužovač šlehačky 1 ks
Capuccino
dle chuti, 2 -
3 lžíce
Moučkový cukr
dle chuti, cca 2 -
3 lžíce
Vrchní smetanová vrstva
Smetana ke šlehání 500 ml
Ztužovač šlehačky 1 ks
Capuccino
dle chuti, 2 -
3 lžíce
Moučkový cukr
dle chuti (není nutný), cca 1 -
2 lžíce
Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Postup přípravy:

Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a zamíchanou kávu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z vyšlehaných bílků.
Těsto nalijeme do připraveného vyššího plechu nebo velké dortové formy (35 cm), rovnoměrně rozprostřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
Korpus necháme částečně zchladnout, vyklopíme a po úplném vychladnutí prokrojíme, pokapeme likérem a naplníme. Na přiklopený druhý díl korpusu naneseme smetanovou vrstvu, uhladíme, dáme do chladna proležet, nejlépe přes noc.

Náplň: smetanu vyšleháme s cukrem, capuccinem a ztužovačem. Před koncem šlehání zašleháme i pomazánkové máslo (mascarpone...).

Smetanová vrstva: smetanu vyšleháme s cukrem, ztužovačem a capuccinem.

Po proležení a vychlazení pokrájíme na požadované kostky, trojúhelníky či obdélníčky. Před podáváním dozdobíme špetkou sypkého capuccina, čokoládovou přízdobou v podobě kávových zrn...

Řezy (dort) jsou snadné a velmi dobré. Zvládne je i úplný začátečník.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Pusinky s malinovou omáčkou Tip na víkendové menu pro dva Články z

Komentáře k receptu: Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Komentáře

  1. Stáňa   25.11.2016 | 17:08 | reagovat |

    Skvělá záležitost! Děkuji ze recept.

  2. Jitka   30.05.2016 | 9:48 | reagovat |

    Byly výborné <3 :-*

  3. malawi   26.04.2016 | 20:08 | reagovat |

    take jsem si upravila mnozstvi podle sveho pekace. rezy jsou vynikajici.

  4. Anna Loucká   06.03.2015 | 16:46 | reagovat |

    Já chci strašně moc poděkovat za tyhle řezy, se kterými jsem oslnila všechny co přišli na oslavu manželových narozenin.

  5. Miroslava Nedomanská   11.10.2014 | 11:23 | reagovat |

    Nemám formu vašich rozměrů a tak jsem byla včera nucená dělat z půldávky do formy na dort. Vypadá to moc dobře, krém s kapučínem nemá chyby a buchta je hezky vláčná. Děkuji

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web