Autor:

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Snadné
Korpus 20 x 36 cm
Vejce 7 ks
Olej 7 lžíce
Černá káva
i se sedlinou - zamíchaná
7 lžíce
Polohrubá mouka 260 g
Cukr krupice 200 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Máslo
na vymazání formy
 
Hrubá mouka
na vysypání formy
 
Kávový likér
- není nutný
 
Vnitřní náplň
Smetana ke šlehání 500 ml
Pomazánkové máslo
nebo mascarpone, tvaroh, lučina...
200 g
Ztužovač šlehačky 1 ks
Capuccino
dle chuti, 2 -
3 lžíce
Moučkový cukr
dle chuti, cca 2 -
3 lžíce
Vrchní smetanová vrstva
Smetana ke šlehání 500 ml
Ztužovač šlehačky 1 ks
Capuccino
dle chuti, 2 -
3 lžíce
Moučkový cukr
dle chuti (není nutný), cca 1 -
2 lžíce
Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Postup přípravy:

Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a zamíchanou kávu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z vyšlehaných bílků.
Těsto nalijeme do připraveného vyššího plechu nebo velké dortové formy (35 cm), rovnoměrně rozprostřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
Korpus necháme částečně zchladnout, vyklopíme a po úplném vychladnutí prokrojíme, pokapeme likérem a naplníme. Na přiklopený druhý díl korpusu naneseme smetanovou vrstvu, uhladíme, dáme do chladna proležet, nejlépe přes noc.

Náplň: smetanu vyšleháme s cukrem, capuccinem a ztužovačem. Před koncem šlehání zašleháme i pomazánkové máslo (mascarpone...).

Smetanová vrstva: smetanu vyšleháme s cukrem, ztužovačem a capuccinem.

Po proležení a vychlazení pokrájíme na požadované kostky, trojúhelníky či obdélníčky. Před podáváním dozdobíme špetkou sypkého capuccina, čokoládovou přízdobou v podobě kávových zrn...

Řezy (dort) jsou snadné a velmi dobré. Zvládne je i úplný začátečník.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1
4.85 13 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 13x)
Kuřecí cassoulet s fazolemi a klobásou Menu pro přátele Články z

Komentáře k receptu: Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Komentáře

  1. Stáňa   25.11.2016 | 17:08 | reagovat | závadný

    Skvělá záležitost! Děkuji ze recept.

  2. Jitka   30.05.2016 | 9:48 | reagovat | závadný

    Byly výborné <3 :-*

  3. malawi   26.04.2016 | 20:08 | reagovat | závadný

    take jsem si upravila mnozstvi podle sveho pekace. rezy jsou vynikajici.

  4. Anna Loucká   06.03.2015 | 16:46 | reagovat | závadný

    Já chci strašně moc poděkovat za tyhle řezy, se kterými jsem oslnila všechny co přišli na oslavu manželových narozenin.

  5. Miroslava Nedomanská   11.10.2014 | 11:23 | reagovat | závadný

    Nemám formu vašich rozměrů a tak jsem byla včera nucená dělat z půldávky do formy na dort. Vypadá to moc dobře, krém s kapučínem nemá chyby a buchta je hezky vláčná. Děkuji

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web