Autor:

Kávovo-ořechové řezy

Snadné
Těsto
Vejce 4 ks
Cukr krupice 200 g
Hladká mouka 140 g
Polohrubá mouka 160 g
Prášek do pečiva  
Mleté vlašské ořechy 100 g
Mletá káva
plnější (v suchém stavu)
1 lžička
Smetana ke šlehání 250 ml
Olej 50 ml
Dále na zalití
Hnědý rum 30 ml
Teplá káva
scezený turek nebo rozpustná
120 ml
Krém
Mléko 900 ml
Instantní káva
nebo mletá zrnková - dle chuti, cca
2 lžíce
Vanilkový pudink 2 ks
Cukr krupice
dle chuti, cca
4 lžíce
Máslo
nebo máslová Hera
200 g
Poleva
Rozpuštěné máslo 70 g
Moučkový cukr 100 g
Kakao 2 lžíce
Hnědý rum
dle potřeby (hustoty) cca
4 lžíce
Dohotovení
Mleté vlašské ořechy
nebo jádra
 
Kávovo-ořechové řezy

Postup přípravy:

Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, smetanu, mouky s kypřidlem kávou a ořechy a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto nalijeme a rovnoměrně rozprostřeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dorůžova, vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po vyndání z trouby necháme korpus trochu zchladnout a ještě do teplého korpusu uděláme špejlí dírky (klidně až dolů na plech). Na ještě vlažný korpus nalijeme pomalu a rovnoměrně vlažnou kávu smíchanou s rumem (káva se do korpusu rychle vsaje).

Krém: mléko svaříme společně s pudinky, cukrem a kávou na tužší pudink, který po uvaření odstavíme, do horkého přidáme pokrájené máslo a mícháme do úplného rozpuštění a spojení s pudinkem v hladký krém, který ještě teplý rovnoměrně nalijeme na korpus a poté necháme úplně vychladnout.

Poleva: máslo rozpustíme, přidáme kakao s cukrem, promícháme metličkou a přidáváme rum dle potřeby, tolik, aby se nám poleva dobře roztírala na vychladlý pudinkový krém.

Polevu pak posypeme mletými ořechy nebo na každý pomyslný dílek řezu položíme půlku vlašského ořechu.

Pokud chceme použít řezy ke konzumaci ještě týž den, nemusíme se bát, že nebudou proleželé. Stačí jen korpus pomalu polít o něco málo větším množstvím kávy s rumem. Těsto rozmočené nebude.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Kávovo-ořechové řezy

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web