Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 200
      g pomazánkové máslo baz příchutě
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 150
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička citronová kůra jemně nastrouhaná
  • Náplň
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 3
      lžíce cukr krupice 2 -
    • 1
      lžíce vanilkový pudink - prášek
    • 2
      ks jablka
    • rozinky , mandle, ořechy dle chuti - není nutné
    • máslo rozpuštěné, cca 1 lžíce
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z pomazánkového másla, hladké a polohrubé mouky, citronové kůry a vajíčka vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odležet. Pak ho na pomoučněném stole vyválíme do obdélníkového plátu, který potřeme tvarohem rozmíchaným se skořicí, pudinkem a cukrem, poklademe plátky pokrájených očištěných jablek, případně přidáme rozinky, ořechy... . Těsto s náplní opatrně svineme, okraje zahneme a stiskneme.
2
Závin přeneseme na plech s pečícím papírem, na povrchu ho potřeme rozpuštěným máslem, aby nepraskl při pečení a dáme péct do předehřáté trouby na cca 160°C dozlatova. Po vychladnutí pocukrujeme a podáváme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lenka
    lenka |

    27. 4. 2017 17:45

    Těsto je super.Dobře se s ním pracuje.Je vláčné no prostě paráda.A náplň je taktéž perfektní.Budu péct často.Doporučuji všem. :-*

  • Liduš
    Liduš |

    29. 1. 2016 10:33

    S těstem se pracovalo skvěle a náplň je výborná. Ráda zopakuji.

  • Matěj
    Matěj |

    28. 10. 2015 18:05

    Úžasný.... můžu doporučit... :-*

  • Zlatohlávkoá
    Zlatohlávkoá |

    9. 5. 2015 08:29

    Vynikající závin :-)

  • Irča Š.
    Irča Š. |

    11. 7. 2014 11:26

    Opravdu velmi dobré, vláčné,pochutnali jsme si celá rodina

  • Divíšková
    Divíšková |

    15. 3. 2014 18:28

    Závin je naprosto fantastiký, s těstem se výborně pracovalo a chuťově je bezvadné taky. Děkuji.

  • lenča
    lenča |

    8. 10. 2013 13:32

    Nejlepší náhrada listového těsta, kterou jsem kdy ochutnala. Do tvarohu jsem přidala na kostičky nakrájené kompotované broskve. Jablíčka jsem měla hodně kyselé. Pochutnali jsme si.

  • sheila17
    sheila17 |

    2. 10. 2013 18:05

    Pujcila jsem si jen testo a naprosto nema konkurenci. Opravdu super!!! :)

  • Lenka
    Lenka |

    22. 9. 2013 08:41

    Výborný závin :-) . S těstem se mi dobře pracovalo a nahoru to máslíčko s cukrem.. no mňam.

  • Ulrychová
    Ulrychová |

    15. 8. 2012 06:58

    Mám stejný recept na štrůdl a peču ho často manželovi. Je diabetik a protože je těsto bez cukru přisladím jen umělým sladidlem nádivku. Těsto je výborné, dobře se válí a netrhá se.

  • Mirka
    Mirka |

    22. 3. 2012 19:31

    S těstem se dobře pracovalo a plňka byla vynikající.