Autor:

Jablíčka v pivním županu

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Jablka
(malá, oloupaná, pokrájená na asi 1cm silné kroužky)
4 ks
Cukr 2 lžíce
Calvados
(několik lžic)
 
Hladká mouka 1 hrnek
Sůl 1/4 lžička
Droždí
(kousek)
 
Pivo
(zvětralé - několik lžic)
 
Jablečná šťáva
(několik lžic)
 
Olivový olej 1 lžíce
Sníh z bílku 1 ks
Rostlinný olej
(na smažení)
 
Moučkový cukr
(na poprášení)
 
Meruňkový kompot
(k podávání)
 
Jablíčka v pivním županu

Postup přípravy:

Jablka nechte v misce macerovat v alkoholu s cukrem. Do prosáté mouky se solí přidejte droždí, pivo, šťávu a olej, umíchejte hladké těstíčko a nechte 4 hodiny stát. Je-li třeba, před přípravou ještě nařeďte pivem. Vmíchejte sníh. Kroužky jablek namáčejte v těstíčku a smažte dozlatova ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Podávejte poprášené moučkovým cukrem, případně s domácí zavařeninou.


Know-how

Na obalování a smažení můžete použít smažicí košíček. Kroužky do něj naskládejte, i s košíčkem ponořte do těstíčka, vyjměte, nechte trochu okapat a hned košíček vložte do vroucího oleje v kastrolu nebo ve fritéze.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Wrapy se žampiony a zeleninou Houbová inspirace na víkend Články z

Komentáře k receptu: Jablíčka v pivním županu

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web