Jablíčka v pivním županu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks jablka (malá, oloupaná, pokrájená na asi 1cm silné kroužky)
    • 2
      lžíce cukr
    • calvados (několik lžic)
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 0,3
      lžička sůl
    • droždí (kousek)
    • pivo (zvětralé - několik lžic)
    • jablečná šťáva (několik lžic)
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks sníh z bílku
    • rostlinný olej (na smažení)
    • moučkový cukr (na poprášení)
    • meruňkový kompot (k podávání)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka nechte v misce macerovat v alkoholu s cukrem. Do prosáté mouky se solí přidejte droždí, pivo, šťávu a olej, umíchejte hladké těstíčko a nechte 4 hodiny stát. Je-li třeba, před přípravou ještě nařeďte pivem. Vmíchejte sníh. Kroužky jablek namáčejte v těstíčku a smažte dozlatova ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Podávejte poprášené moučkovým cukrem, případně s domácí zavařeninou.
2
----
3
**Know-how**
4
Na obalování a smažení můžete použít smažicí košíček. Kroužky do něj naskládejte, i s košíčkem ponořte do těstíčka, vyjměte, nechte trochu okapat a hned košíček vložte do vroucího oleje v kastrolu nebo ve fritéze.

Komentáře k receptu

  • Karel
    Karel |

    3. 12. 2013 11:59

    http://www.kupi.cz/?u=3jcwn