Autor:

Cibulovo-česneková plec

Snadné
Ingredience
Vepřová plec
- nejlépe ovarová, s kůží a kostí, cca
1400 g
Cibule
300 -
350 g
Česnek
středně velká palička
1 ks
Drcený kmín
dle chuti
 
Sůl  
Cibulovo-česneková plec

Postup přípravy:

Ovarovou plec ze všech stran nasolíme a necháme přes noc odležet.

Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme cca 1 dcl vývaru nebo vody, vložíme nasolenou plec, kterou posypeme kmínem, zaklopíme a dáme do předehřáté trouby péct na 190 °C téměř doměkka.
Dle potřeby během pečení podléváme. Plec pak vyndáme a cibuli s česnekem rozmixujeme na kaši, kterou zředíme do potřebné omáčkové konzistence.
Plec vrátíme do pekáčku, přelijeme omáčkou a za občasného polití dopečeme bez přikrytí dozlatova.
Omáčku, je-li třeba, dochutíme dle vlastní chuti solí, případně opepříme.

Pokrájenou plec můžeme podávat téměř s jakoukoliv přílohou. Maso nebo přílohu přelijeme omáčkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 25 x
1-
4.68 25 5 1
Grilované hovězí špízky s petrželkovou omáčkou Co uvařit o víkendu na chatě? Články z

Komentáře k receptu: Cibulovo-česneková plec

Komentáře

  1. Jitka   28.07.2016 | 11:11 | reagovat |

    Skvělé a snadné. Maso bylo křehké a šťavnaté a ten sosík byl uplně geniální! <3

  2. Bláhová   27.09.2014 | 12:11 | reagovat |

    Za chvilinku nandavám a masíčko vypadá i voní úžasně. Teď jsem rozmixovala omajdu, tak umyju mixér, dopeču kůrčičku a jdeme na to! Koukala jsem ještě, jestli se omáčka zaváří s moukou nebo ne, to mi jaksi uniklo.

    1. recepty73   08.10.2014 | 9:10 | reagovat |

      ...když budete chtít mít víc omáčky, tak klidně výpečkový sos nastavit můžete troškou mouky (nebo solamylem) s vodou ;-)

  3. Pavlína   12.07.2013 | 20:04 | reagovat |

    Zítra vyzkouším, jsme masoví a plec je na pečení super. Taky už dlouho slibuju rodině knedlíky tak zabiju dvě mouchy jednou ranou. :-)

  4. Jana Martínková   02.06.2013 | 17:39 | reagovat |

    Bohužel jsem nikde nesehnala doporučovanou ovarovou plec, ale vepřové koleno se mi zdálo jako nejpodobnější a dobrá volba. Bylo pořádně velké tak jsem ho vykostila a pekla kůží nahoru a tu jsem nakonec nechala bez poklice chytit barvičku. Až někde seženu tu ovarovou plec určitě jí udělám, ale i to koleno bylo exkluzivní a s bramborovým knedlíkem naprosto bez chybičky, všem mohu doporučit a děkuji za recept. Jana Martínková

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 8 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web