Cibulovo-česneková plec

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 28
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1400
      g vepřová plec - nejlépe ovarová, s kůží a kostí, cca
    • 350
      g cibule 300 -
    • 1
      ks česnek středně velká palička
    • drcený kmín dle chuti
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ovarovou plec ze všech stran nasolíme a necháme přes noc odležet.
2
Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme cca 1 dcl vývaru nebo vody, vložíme nasolenou plec, kterou posypeme kmínem, zaklopíme a dáme do předehřáté trouby péct na 190 °C téměř doměkka.
3
Dle potřeby během pečení podléváme. Plec pak vyndáme a cibuli s česnekem rozmixujeme na kaši, kterou zředíme do potřebné omáčkové konzistence.
4
Plec vrátíme do pekáčku, přelijeme omáčkou a za občasného polití dopečeme bez přikrytí dozlatova.
5
Omáčku, je-li třeba, dochutíme dle vlastní chuti solí, případně opepříme.
6
Pokrájenou plec můžeme podávat téměř s jakoukoliv přílohou. Maso nebo přílohu přelijeme omáčkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jitka
    Jitka |

    28. 7. 2016 11:11

    Skvělé a snadné. Maso bylo křehké a šťavnaté a ten sosík byl uplně geniální! <3

  • recepty73
    recepty73 |

    8. 10. 2014 09:10

    ...když budete chtít mít víc omáčky, tak klidně výpečkový sos nastavit můžete troškou mouky (nebo solamylem) s vodou ;-)

  • Bláhová
    Bláhová |

    27. 9. 2014 12:11

    Za chvilinku nandavám a masíčko vypadá i voní úžasně. Teď jsem rozmixovala omajdu, tak umyju mixér, dopeču kůrčičku a jdeme na to! Koukala jsem ještě, jestli se omáčka zaváří s moukou nebo ne, to mi jaksi uniklo.

  • Pavlína
    Pavlína |

    12. 7. 2013 20:04

    Zítra vyzkouším, jsme masoví a plec je na pečení super. Taky už dlouho slibuju rodině knedlíky tak zabiju dvě mouchy jednou ranou. :-)

  • Jana Martínková
    Jana Martínková |

    2. 6. 2013 17:39

    Bohužel jsem nikde nesehnala doporučovanou ovarovou plec, ale vepřové koleno se mi zdálo jako nejpodobnější a dobrá volba. Bylo pořádně velké tak jsem ho vykostila a pekla kůží nahoru a tu jsem nakonec nechala bez poklice chytit barvičku. Až někde seženu tu ovarovou plec určitě jí udělám, ale i to koleno bylo exkluzivní a s bramborovým knedlíkem naprosto bez chybičky, všem mohu doporučit a děkuji za recept. Jana Martínková

  • lestray
    lestray |

    15. 5. 2013 12:23

    hnus fijalovej davam za pjet

  • lestray
    lestray |

    15. 5. 2013 12:23

    hnus fija