Autor:

Cibulovo-česneková plec

Snadné
Ingredience
Vepřová plec
- nejlépe ovarová, s kůží a kostí, cca
1400 g
Cibule
300 -
350 g
Česnek
středně velká palička
1 ks
Drcený kmín
dle chuti
 
Sůl  
Cibulovo-česneková plec

Postup přípravy:

Ovarovou plec ze všech stran nasolíme a necháme přes noc odležet.

Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme cca 1 dcl vývaru nebo vody, vložíme nasolenou plec, kterou posypeme kmínem, zaklopíme a dáme do předehřáté trouby péct na 190 °C téměř doměkka.
Dle potřeby během pečení podléváme. Plec pak vyndáme a cibuli s česnekem rozmixujeme na kaši, kterou zředíme do potřebné omáčkové konzistence.
Plec vrátíme do pekáčku, přelijeme omáčkou a za občasného polití dopečeme bez přikrytí dozlatova.
Omáčku, je-li třeba, dochutíme dle vlastní chuti solí, případně opepříme.

Pokrájenou plec můžeme podávat téměř s jakoukoliv přílohou. Maso nebo přílohu přelijeme omáčkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 28 x
1-
4.7 28 5 1
Vepřová panenka s houbami a jablky Večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Cibulovo-česneková plec

Komentáře

  1. Jitka   28.07.2016 | 11:11 | reagovat |

    Skvělé a snadné. Maso bylo křehké a šťavnaté a ten sosík byl uplně geniální! <3

  2. Bláhová   27.09.2014 | 12:11 | reagovat |

    Za chvilinku nandavám a masíčko vypadá i voní úžasně. Teď jsem rozmixovala omajdu, tak umyju mixér, dopeču kůrčičku a jdeme na to! Koukala jsem ještě, jestli se omáčka zaváří s moukou nebo ne, to mi jaksi uniklo.

    1. recepty73   08.10.2014 | 9:10 | reagovat |

      ...když budete chtít mít víc omáčky, tak klidně výpečkový sos nastavit můžete troškou mouky (nebo solamylem) s vodou ;-)

  3. Pavlína   12.07.2013 | 20:04 | reagovat |

    Zítra vyzkouším, jsme masoví a plec je na pečení super. Taky už dlouho slibuju rodině knedlíky tak zabiju dvě mouchy jednou ranou. :-)

  4. Jana Martínková   02.06.2013 | 17:39 | reagovat |

    Bohužel jsem nikde nesehnala doporučovanou ovarovou plec, ale vepřové koleno se mi zdálo jako nejpodobnější a dobrá volba. Bylo pořádně velké tak jsem ho vykostila a pekla kůží nahoru a tu jsem nakonec nechala bez poklice chytit barvičku. Až někde seženu tu ovarovou plec určitě jí udělám, ale i to koleno bylo exkluzivní a s bramborovým knedlíkem naprosto bez chybičky, všem mohu doporučit a děkuji za recept. Jana Martínková

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit! Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit!
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web