Koláč inspirován tiramisu

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g mascarpone
    • 250
      g ricotta
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g salko slazené nebo 200 g (komu chutna vic sladke)
    • hnědý rum 1 stamprle
    • kakao
  • Krehke testo
    • 300
      g hladká mouka
    • 170
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g cukr
    • 2
      lžička mletá káva
    • prášek do pečiva 1 lzicka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a zabalené do fólie dáme odpočinout do lednice na minimálně 30 minut.
2
Do mísy přes jemné sítko propasírujeme ricottu, přidáme mascarpone, salko, rum a rozšlehaná vejce. Vymícháme jemný krém.
3
Na pečícím papíru rozválíme těsto (pokud se nám špatně vyvaluje, tak jej přikryjeme mikrotenovým sáčkem či pečícím papírem a takto vyválíme, sáček potom odstraníme). Těsto i s pečícím papírem přeneseme do koláčové formy (28 cm), měli bychom mít vytvořeny i okraje. Dno propícháme vidličkou, na těsto nalijeme krém a dáme upéct do předehřáté trouby na 170-190°C po dobu 30-40 minut (podle trouby). Po upečení necháme částečně vychladnout a hustě posypeme kakaem. Koláč je dobré nechat rozležet do druhého dne. Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou.
Zařazení: Moučníky Koláče Řezy

Komentáře k receptu

  • Pavla
    Pavla |

    19. 3. 2012 08:29

    Vypadá úžasně, zkusím. <:-)

  • pippiva
    pippiva |

    20. 9. 2011 15:06

    Prosim o opravu ingredienci u testa. Patri tam vejce 2 kusy, ne 2 lzicky, pres editaci me to nechtelo pustit :-\ . Diky