Kávové slzičky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hladká mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 80
      g moučkový cukr
    • 100
      g lískové oříšky mleté
    • 1
      lžička mletá káva
    • 130
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      lžíce mléko
  • Náplň
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      vanilkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 50
      g lískové oříšky mleté
    • 1
      lžička mletá káva
  • Poleva
    • 200
      g čokoláda
    • 50
      g ztužený tuk
    • 0,5
      lžička instantní káva
    • lískové oříšky celé oloupané

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, prášku, cukru, oříšků, kávy, másla, žloutků a mléka vypracujeme těsto a dáme do chladu ztuhnout. Těsto vyválíme a formičkou vykrajujeme slzičky, které upečeme. Vyšleháme přísady na náplň a krémem spojujeme dvě a dvě slzičky. Z čokolády, tuku a kávy uděláme polevu, kterou slzičky polejeme a ozdobíme lískovým oříškem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • mamaon
    mamaon |

    15. 12. 2016 17:12

    Pokud se náplň pořádně vyšlehá šlehačem, máslo stačí, vznikne hustá dobře natíratelná náplň :)

  • Tereza
    Tereza |

    13. 12. 2016 19:36

    Dnes jsem cukroví dopekla a naplnila, chutná a vypadá luxusně:-) Děkuji za recept! 8-)

  • lenka
    lenka |

    26. 11. 2015 10:35

    No já jsem zkoušela a katastrofa - 130g másla? Měla jsem z toho drobenku. Může mi někdo poradit, jak z toho udělal těsto? já jsem musela přidat téměř dvojnásobek másla a stejně to byla katastrofa, vůbec se to nedalo vyválet, všude se to lepilo, pak zase drobilo. hrúza. :'( prosím kdo ví, jak na to, poraďte mi na fairground@seznam.cz, budu moc vděčná! díky

  • lenka
    lenka |

    26. 11. 2015 10:34

    No já jsem zkoušela a katastrofa - 130g másla? Měla jsem z toho drobenku. Může mi někdo poradit, jak z toho udělal těsto? já jsem musela přidat téměř dvojnásobek másla a stejně to byla katastrofa, vůbec se to nedalo vyválet, všude se to lepilo, pak zase drobilo. hrúza. :'( prosím kdo ví, jak na to, poraďte mi na fairground@seznam.cz, budu moc vděčná! díky

  • Lucka
    Lucka |

    7. 12. 2014 18:23

    Poradite mi prosim jak dlouhou to mam pect a na kolik stupnu dekuji 8-) :-P

  • nafínek
    nafínek |

    7. 12. 2014 15:25

    Holky prosím poraďte dneska peču slzičky a chci se zeptat kdy to plníte aby to vydrželo, chtěla bych dneska není brzy?díky

  • GoodWorthy
    GoodWorthy |

    14. 12. 2013 18:50

    Také je doma děláme, jen můj recept je v detailech odlišný, ale velice chutné. Pečeme už asi 6. rokem. <:-)

  • silvik T.
    silvik T. |

    20. 12. 2012 22:28

    Moc dobré a chutné.Dělám druhým rokem .

  • linda klein
    linda klein |

    12. 12. 2012 15:35

    Ja davam mletou kavu nevarenou (primo ze sacku). Cukrovi je vynikajici, pecu kazdy rok. Polevam kavovou polevou a zdobim cokoladovym zrnem.

  • janule
    janule |

    10. 12. 2012 14:11

    Chtěla jsem se zeptat, jestli se tam dává mletá uvařená káva, nebo prostě jen tak ze sáčku? Díky

  • Lucie Kadera
    Lucie Kadera |

    12. 12. 2011 12:51

    Vcera jsem je upekla, dneska ochutnala jsou vynikajici! Diky za skvely recept.

  • Lucie Kadera
    Lucie Kadera |

    12. 12. 2011 12:49

    vcera jsem je dopekla, dneska ochutnala jsou fantasticke diky za skvely recept

  • šárka hrubá
    šárka hrubá |

    1. 12. 2011 01:07

    určitě zkusím :-)

  • Lada O.
    Lada O. |

    25. 11. 2011 10:34

    Letos už budu dělat třetím rokem. Jsou vynikající. Moje nejoblíbenější cukroví, děkuji Terezko za skvělý receptík ;-)

  • zuzanka
    zuzanka |

    17. 12. 2010 22:19

    vypadáto dobře určitě vyskoušíma určitě to bude dobré

  • J.Tereza
    J.Tereza |

    12. 12. 2010 09:35

    Áno, kľudne môžete dať vlašské orechy, aj ja dávam nie vždy lieskovce, vlašské orechy mám vždy 8-)

  • Jarka
    Jarka |

    10. 12. 2010 20:05

    Zdravím,chtěla jsem se zeptat,jestli by šlo místo lískových oříšků dát vlašské?děkuji za odpověď.

  • stefanova34
    stefanova34 |

    6. 12. 2010 11:07

    ....opravdu moc dobre,vsem chutnaji...davam 1

  • Iva- Ma
    Iva- Ma |

    10. 1. 2010 13:55

    Terezko, jak se říká.. komu není shůry dáno.. nějak tyto lidi nechápu,opravdu ubohé.Pěknou neděli všem kteří otevřou web.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    10. 1. 2010 11:22

    A jéje, zase niekomu vadilo, že tento recept bol v TOP :((( Je to úbohé. Dúfam, že dotyčná alebo dotyčný je už úplne spokojný.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    5. 1. 2010 15:57

    Som rada, že slzičky chutnajú. Anička, kľudne môžeš robiť aj z vlašských orechov, robím väčšinou z nich, pretože orech mám na záhrade a teda o orechy nemám núdzu. Dokonca by som povedala, že tá zámena orechov slzičkám prospieva :)))

  • Anna Čuprová
    Anna Čuprová |

    5. 1. 2010 14:53

    Terezko,zkoušela jsi slzičky z vlašských ořechů?Recept mne velmi inspiroval,ale lískové ořechy nemusím.Dík za odpověď.

  • Jana Soudná
    Jana Soudná |

    4. 1. 2010 21:06

    Jednoznačně skvělé. Dělali jsme na Vánoce jen tak na zkoušku a už je budeme dělat vždycky. Je to výborné, chutné mňam ... Terezko děkuji ...

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    2. 1. 2010 16:51

    I nám slzičky moc chutnali! Tak se připojuji k jedničkářům! Nejvíce se mi líbilo to,že byli hned tak křehoučké :-)

  • Martina Matoušková
    Martina Matoušková |

    27. 12. 2009 14:32

    Výborné cukroví! Zdobila jsem stejně jako paní Linda a nemělo to chybu - letos je to jedno z nejlepších cukroví, co jsem pekla!

  • Linda Klein
    Linda Klein |

    14. 12. 2007 13:27

    Vynikajici cukrovi! Vykrajovala jsem ovsem kyticky, potirala kavovou polevou (120 g mleteho cukru utreme se 2 lzicemi varici silne kavy) a dozdobila cokoladovym zrnem. Je to nadhera, ktera i skvele chutna :-)) Moc dekuji za recept.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    12. 12. 2007 20:51

    Zmäknú od krému asi tak za 2-3 dni. V takom časovom predstihu plním, závisí to aj od vlhkosti vzduchu.

  • J.B.
    J.B. |

    12. 12. 2007 08:25

    kdy je plnit krémem aby vydrželi do vánoc? chtěla bych je příští týden dodělat a napnit krémem a když je dám do lednice (jinou chladnou místnost nemám) vydrží ten krém?

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    3. 12. 2007 18:56

    Markétka, u nás sa hovorí dve a dve, akože sú spolu dve, takže som sa nesplietla, je to slovný zvrat v slovenčine :)))

  • Nicol
    Nicol |

    3. 12. 2007 14:15

    Pekla jsem je zrovna o víkendu a žádné problémy jsem neměla. Dala jste ingredience přesně podle receptu - pravé máslo, lískové oříšky (NE vlašské - ty jsou o dost mastnější)...

  • marcela otahalova
    marcela otahalova |

    3. 12. 2007 13:45

    tento recept me taky zaujal delala jsem uz dve testa testo se droli a je strasne mastne nevim kde delam chybu poradi nekdo dik

  • marcela otahalova
    marcela otahalova |

    3. 12. 2007 09:20

    ten recept me velice zaujal ale testo se mi strasne droli nevite cim by to mohlo stat urcite ho skusim znovu dik

  • Marketa
    Marketa |

    29. 11. 2007 17:41

    Tento recept zni velice zajimave, uricte jej na letosni Vanoce vyzkousim,jen mam pocit,ze se pisatelka spletla a psala ze se kremem slepuji dve a dve slzicky ,slepuji se jen jedna a jedna slzicka nemam pravdu.Diky za odpoved

  • Anonym
    Anonym |

    24. 11. 2007 18:48

    come

  • Lenka
    Lenka |

    24. 11. 2007 13:57

    Děkuji všem za odpovědi a rady, už se na tu kávovou chuť moc těším! :-)

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    23. 11. 2007 15:18

    Marsí , sarančata likvidujú všetko :))) ale kto má rád kávovú chuť, čo je môj prípad, ten si príde na svoje.

  • Marsí
    Marsí |

    23. 11. 2007 13:22

    Tak nevím, zda tu kávovou dobrotu pozřou má sarančata, ale mně se tohle zamlouvá...:-)) jinak léta dělám krémy z Hery a pudingu, nic neteče a vydrží dlouho.

  • Nicol
    Nicol |

    23. 11. 2007 07:16

    Lenko, tohle jsem pekla vloni přesně podle tohoto receptu a krém se při pokojové teplotě neroztéká - používám pravé máslo, NE margarín.Je to výborné cukroví, hodně kávové. Doporučuji.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    23. 11. 2007 05:32

    Lenka, je to tukom. Použite taký tuk, ktorý sa pri izbovej teplote hneď netaví, nemäkne. Nemusí to byť maslo, ale aj margaríny sú rôzne. Ja používam maďarské, u nás ich dostať, nemäknú ihneď a sú chuťove dobré. Nemám prehľad o margarínoch v Čechách, možno značku poradí niekto iný.

  • Lenka
    Lenka |

    22. 11. 2007 21:26

    Cukroví se mi moc líbí, určitě bude i dobré. Ale poraďte mi prosím. Nějak se mi nedaří cukroví, které musím slepovat krémem. Když ho pak dám na talířek, krém za chvíli "teče". Je to normální?Nebo myslíte, že to s touto Vaší náplní bude lepší? Miluju cukroví s krémem, dělávala to moje babička, ale jí krém krásně držel a netekl :-( Díky.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    21. 11. 2007 15:45

    Myslím, že áno, len to cesto je od obyčajnej kávy také trošička bodkované, neviem ako chuťove, robím s obyčajnou kávou .

  • Dáša Janíková
    Dáša Janíková |

    21. 11. 2007 12:44

    Mohla bych použít místo mleté kávy do náplně a těsta instantní? Děkuji

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    7. 12. 2006 07:20

    Tento recept mě také zaujal, dnes ráno jsem těsto vyndala z lednice, krásně se s těstem pracovalo, nedělalo žádnou " neplechu " a ta káva krásně voní. Už se těším, až je naplním.

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    9. 11. 2006 10:43

    Dělala jsem je vloni na Vánoce jako první recept z těchto stránek, jsou vynikající, letos budu opakovat.

  • Radka A.
    Radka A. |

    22. 12. 2005 16:44

    je to trochu piplačka, ale výsledek moc dobrý.

  • Míla Kořínková
    Míla Kořínková |

    14. 12. 2005 17:17

    Také je znám, jen místo lískáče dávám půlku mandle, tvarově to doplňuje vzhled cukroví.

  • Anonym
    Anonym |

    14. 12. 2005 15:32

    Tenhle recept znam.Davam 1 lzici mleka(Tatra).,jinak je recept uplne stejny.Moc dobre.

  • Laďka Svobodová
    Laďka Svobodová |

    13. 12. 2005 21:37

    Letos jsem se rozhodla vyzkoušet jiné cukroví, než co jsme vždycky dělávaly doma - slzičky mě zaujaly, tak jsem je vyzkoušela. Móóóc dobré.