Kávovo-šlehačková bábovka

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 9
60 minut
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 170
      g cukr krupice
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 250
      ml šlehačka
    • citronová šťáva
    • 4
      lžička instantní káva 3-4
    • mandle

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy dáme celá vejce, cukr, vanilkový cukr a šlehačem (metlami) šleháme. Šlehačku ohřejeme a rozpustíme v ní kávu. K našlehaným vejcím přidáme mouku s práškem do pečiva a postupně přiléváme šlehačku s rozpuštěnou kávou. Zamícháme a přidáme šťávu z citrónu. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme např. moukou. Těsto nalejeme a pečeme při 170 °C cca 45 minut.
2
Poznámka: do žlábků formy na bábovku jsem zkusila dát celé mandle, výsledek je výborný.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tinkapletinka
    Tinkapletinka |

    9. 2. 2012 23:13

    Přidávám foto :-) . Ze silikonové babovky se leskne jak psí kulky :-D Akorát sem měla asi nějakou sulnější tu kávu,protože je černá jak uhlí . Dodala jsem rozinky a pul hrnku kokosu. Výýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýborná !

  • Veronika Matoušková
    Veronika Matoušková |

    13. 3. 2011 21:15

    Šlehačkovou bábovku dělám léta létoucí, fígl s tím dát do šlehačky kávu mě nikdy nenapadl. Určitě vyzkouším. Já zase do "klasického" těsta dala špetičku badyánu a hřebíčku, a taky jí to pozvedlo k výšinám :-)

  • Marcela
    Marcela |

    19. 11. 2007 10:43

    Babovka byla moc dobra a jednoducha, ale nic extra, cekala jsem neco extra.

  • Eva O.
    Eva O. |

    10. 9. 2007 11:41

    Také u nás zmizela tato bábovka za jedno odpoledne. Jen dodám, že bílky jsem vyšlehala zvlášť - měla jsem strach, že se mě jinak bábovka zdrcne.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    15. 6. 2007 12:56

    Opravdu dobrá, jen se po ní zaprášilo:-)) Dávám 1.

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    14. 6. 2007 12:54

    Vyzkoušela jsem a chuť je dobrá, ale konzistence je na moje gusto trošku gumová. Asi tam chybí aspoň nějaký tuk (kromě toho ve šlehačce) nebo by možná pomohl sníh z bílků..

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    7. 6. 2007 07:14

    Musím taky vyzkoušet, tuto bábovku jsem ještě nedělala a to je chyba, nějak mi unikla ....

  • Alina
    Alina |

    6. 6. 2007 13:33

    z uvedeného těsta jsem dělala velikonočního beránka a byl výborný

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    6. 6. 2007 13:28

    Lusindo, prosím, bez vykání. A samozřejmě se normálně tetelím, mám radost, že chutnalo. Já peču bábovky víceméně jen v týdnu ke snídani, a už jsem nevěděla jakou, tak mě napadla tahle kombinace. Tahle značka kafe je moc dobrá, tak jsem si řekla, jaká asi bude v bábovce. Zmlsala jsem si rodinku, na víkend chtějí vždy něco "lepšího", ale mě to baví.Hezký den

  • Lusinda
    Lusinda |

    6. 6. 2007 13:04

    Během dvou dnů vařím druhý recept od Vás Hani a opět bombice!Luxusní bábovka,nemá konkurenci.Velká jednička.

  • Anonym
    Anonym |

    2. 4. 2007 19:07

    Z těsta jsem dělala beránka a krásně se povedl

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    2. 4. 2007 14:05

    Irenko, moc mě to potěšilo. Přeji krásný, slunečný den.

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    2. 4. 2007 13:39

    Fakt bomba, bábovka nemá chybu. Ze stolu zmizela dřív než se stihlo vypít kafe:-))))). Vyzkoušela jsem to i s těmi mandlemi a opravdu to bylo výborné, dávám za 1*.

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    30. 3. 2007 15:37

    Paní Hanko děkuji. V pondělí dám vědět, jak to dopadlo.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    30. 3. 2007 14:26

    Irenko, šlehačku ohřát tak, aby se v ní káva rozpustila. Jako mléko na kakao např. Tahle značka kávy je vlastně " prášek ", tak se rozpouští lépe než granulovaná.

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    30. 3. 2007 14:06

    Vypádá mooooc pěkně, o víkendu vyzkouším. Mám dotaz, šlehačka má vřít nebo ne, když budu rozpouštět kávu?Ještě jsem to takhle nezkoušela. Děkuji