Autor:

Fenyklový salát

Snadné
Ingredience
Fenykl
čerstvý
1 ks
Jablka 1 ks
Celer 150 g
Citron 1 ks
Knorr Aromat 1 lžička
Olivový olej 1 lžíce
Olivy 1 lžíce
Hlávkový salát
na ozdobu
 
Fenyklový salát

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Fenykl, jablko a celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Prolijeme citronovou šťávou a olejem. Posypeme kořením a promícháme. Mísu ozdobíme lístky hlávkového salátu a vše posypeme olivami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3+
3.5 2 5 1

Komentáře k receptu: Fenyklový salát

Komentáře

  1. Tereza J.   04.02.2008 | 16:01 | reagovat |

    Nepoznám korenie Aromat, ale ak to pani Evka nahradila Podravkou, tak to bude asi niečo podobné, však ? Ja by som do žiadneho šalátu takéto ochucovadlo nedávala. K fenyklu a zeleru sa hodí biele korenie, horčica, prípadne iné korenie podľa chuti, aj bylinky, štipka soli ochutí šalát lepšie. Ingrediencie šalátu sú výborne skombinované, len to ochucovadlo vy som vynechala a nahradila.

  2. Eva Hrudičková   04.02.2008 | 11:41 | reagovat |

    Nějak se mi to nepovedlo, ani jsem salát nenabízela dětem, protože by ho nejedly. Nevím, kde jsem udělala chybu, protože jinak mám saláty velmi ráda. Místo Aromatu jsem dala bylinkovou Podravku a možná že jsem neměla dávat celý citron. Bylo to dost kyselé a v kombinaci s celerem takové kyselo-hořké. Ani následným dochucováním jsem tomu už moc nepomohla.

  3. Anet   16.02.2007 | 20:04 | reagovat |

    MartineV, v čem louhujete ten sýr? někdo říká v mléce, jiný ve vodě... nevyznám se v tom, poraďte prosím:-)

  4. MartinV   16.02.2007 | 18:17 | reagovat |

    Díky ! Fenykl je moje slabost, podobné variace připravuji velice rád. Někdy přidám i přes noc vylouhovaný Balkán nebo Fetu (louhováním se odstraní přebytek soli určené na konzervaci a sýr se zjemní).

  5. Zuzana Šindlerová   16.02.2007 | 11:59 | reagovat |

    Martine, je to jedlá sůl (48%), cibule, mrkev, česnek, celer, pak různá Éčka, rostlinný olej, laktóza, petrželová nať, pepř bílý, nové koření, koriandr, celerové semeno, barvivo. Toť vše :-))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web