Fenyklový salát

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks fenykl čerstvý
    • 1
      ks jablka
    • 150
      g celer
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžička knorr aromat
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce olivy
    • hlávkový salát na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fenykl, jablko a celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Prolijeme citronovou šťávou a olejem. Posypeme kořením a promícháme. Mísu ozdobíme lístky hlávkového salátu a vše posypeme olivami.

Komentáře k receptu

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    4. 2. 2008 16:01

    Nepoznám korenie Aromat, ale ak to pani Evka nahradila Podravkou, tak to bude asi niečo podobné, však ? Ja by som do žiadneho šalátu takéto ochucovadlo nedávala. K fenyklu a zeleru sa hodí biele korenie, horčica, prípadne iné korenie podľa chuti, aj bylinky, štipka soli ochutí šalát lepšie. Ingrediencie šalátu sú výborne skombinované, len to ochucovadlo vy som vynechala a nahradila.

  • Eva Hrudičková
    Eva Hrudičková |

    4. 2. 2008 11:41

    Nějak se mi to nepovedlo, ani jsem salát nenabízela dětem, protože by ho nejedly. Nevím, kde jsem udělala chybu, protože jinak mám saláty velmi ráda. Místo Aromatu jsem dala bylinkovou Podravku a možná že jsem neměla dávat celý citron. Bylo to dost kyselé a v kombinaci s celerem takové kyselo-hořké. Ani následným dochucováním jsem tomu už moc nepomohla.

  • Anet
    Anet |

    16. 2. 2007 20:04

    MartineV, v čem louhujete ten sýr? někdo říká v mléce, jiný ve vodě... nevyznám se v tom, poraďte prosím:-)

  • MartinV
    MartinV |

    16. 2. 2007 18:17

    Díky ! Fenykl je moje slabost, podobné variace připravuji velice rád. Někdy přidám i přes noc vylouhovaný Balkán nebo Fetu (louhováním se odstraní přebytek soli určené na konzervaci a sýr se zjemní).

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    16. 2. 2007 11:59

    Martine, je to jedlá sůl (48%), cibule, mrkev, česnek, celer, pak různá Éčka, rostlinný olej, laktóza, petrželová nať, pepř bílý, nové koření, koriandr, celerové semeno, barvivo. Toť vše :-))

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    16. 2. 2007 09:44

    Aromat je od Knorru směs sušené zeleniny a soli, něco jako vegeta či Podravka.

  • MartinV
    MartinV |

    15. 2. 2007 14:00

    Z čeho se prosím skládá koření Aromat ?

  • Kamila Řehková
    Kamila Řehková |

    15. 2. 2007 09:11

    Výborný salát!Nikdy bych nevěřila že syrový celer a fenykl může chutnat tak dobře.Smlsla jsem si.

  • Janadan
    Janadan |

    3. 12. 2005 18:48

    Konecne recept podle meho vkusu. Fantasticky-lehky a prave takovy ma predkrm byt. To je aperiyiv na zaludek.