Plněné cukety s ementálem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks cuketa
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks rajčata
    • 5
      lžíce strouhanka
    • 2
      ks vejce
    • 0,5
      lžička zeleninový vývar -sypký
    • 200
      g ementál -nastrouhaný
    • 2
      lžíce olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mladé cukety podélně rozřízneme, vnitřek vydlábneme a nasekáme. Rozpůlené cukety rozložíme řeznou stranou na plech vyložený pečícím papírem a dáme na 10 minut péct. V pánvi na 2 lžících oleje zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme nasekaný vnitřek cuket a nakrájená rajčata. Podusíme, odstavíme vmícháme strouhanku, rozšlehaná vejce, sypký zeleninový bujon, polovinu nastrouhaného sýru, osolíme, opepříme, posypeme petrželkou a zamícháme. Směsí naplníme předpečené cukety a posypeme je zbylým sýrem. Zapečeme v předehřáté troubě asi 15 - 20 minut.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MartikK
    MartikK |

    29. 7. 2012 22:55

    Rychlá a chutná večeře. Do směsi jsem přidala trochu sušeného česneku, místo petrželky jsem dala oregano a místo ementálu goudu. Moc jsme si pochutnali. Dávám do oblíbených cuketových receptů.