Autor:

Plněné datle (nebo sušené švestky)

Střední
Ingredience
Datle
Sušené (či švestky (vypeckovat))
 
Mandle
(Spařit vodou a oloupnout)
 
Čokoládová poleva  
Plněné datle (nebo sušené švestky)

Postup přípravy:

Do každé datle strčíme mandli a stiskneme. Potom ponoříme do polevy a necháme zaschnout. Ve většině bytů je dobré uchovávat je v lednici (pokud nemáte jako já ledový „špajz“, heč :o)…).

Poznámka: je možné použít i zbytky jiných polev a případně jiné sušené ovoce, jako např. meruňky. Dám mandli a přehnu meruňku napůl, dále stejný postup. V rodinách zatížených na „zdravé mlsání“ se dá takovýmito „bonbónky“ ozdobit i stromeček.

Připravuji nejpozději 1 den před Štědrým dnem, dá se jíst v podstatě okamžitě, ale klidně se může i dost dopředu – nekazí se a nevysychají. Kromě namáčení do polevy je toto cukroví vhodné i pro pečení s dětmi.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 6x)
Reklama
Pikantní pečený guláš Lahůdky a speciality maďarské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Plněné datle (nebo sušené švestky)

Komentáře

  1. Ladia   15.09.2011 | 10:44 | reagovat | závadný

    To už jsou vánoce? :-D :-D

    1. Simča S.   16.09.2011 | 0:40 | reagovat | závadný

      Laděnko, ale tohle můýeš mlsat i teď na podzim.... Usušíš švestky a šup - uděláš malou mňamku k televizi :-)

      1. Ladia   16.09.2011 | 7:47 | reagovat | závadný

        Jasně, tohle mohu mlsat po celý rok :-) Jen do menu bych v této době zařadila ještě stále dostupné čerstvé suroviny O:-)

  2. Petra   10.12.2006 | 10:52 | reagovat | závadný

    Tento recept je u nás oblíben jako "Švábi"a dělá ho má tchýně.A je velmi rychle snězen.Petra

  3. Simča Sládková   22.11.2006 | 9:00 | reagovat | závadný

    Mohou se obalovat v kokosové moučce a dělá se to po namočení do polevy. Pokud chcete mít tenounkou vrstvu polevy, poradím malou fintu: naplním datle mandlemi a dám je na tácku do mrazničky - tak na 2 - 3 hodiny, ale klidně přes noc. Potom je rychle ponořuji do horké polevy - na ledovém povrchu okamžitě tenká vrstva ztuhne, to co ještě okape pak vrátím zpět do polevy a opět rozpustím :o))).

  4. Sísa   22.11.2006 | 7:15 | reagovat | závadný

    V kokosové moučce obalujete až po namočení v polevě?

  5. Hana, Brno   11.11.2006 | 19:50 | reagovat | závadný

    Taktéž obaluji ještě v kokosové moučce,moc pěkně to vypadá i chutná. Jo, a sušené švestky se dají koupit i vypeckované, takže je to opravdu rychlovka.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web