Autor:

Plněné datle (nebo sušené švestky)

Střední
Ingredience
Datle
Sušené (či švestky (vypeckovat))
 
Mandle
(Spařit vodou a oloupnout)
 
Čokoládová poleva  
Plněné datle (nebo sušené švestky)

Postup přípravy:

Do každé datle strčíme mandli a stiskneme. Potom ponoříme do polevy a necháme zaschnout. Ve většině bytů je dobré uchovávat je v lednici (pokud nemáte jako já ledový „špajz“, heč :o)…).

Poznámka: je možné použít i zbytky jiných polev a případně jiné sušené ovoce, jako např. meruňky. Dám mandli a přehnu meruňku napůl, dále stejný postup. V rodinách zatížených na „zdravé mlsání“ se dá takovýmito „bonbónky“ ozdobit i stromeček.

Připravuji nejpozději 1 den před Štědrým dnem, dá se jíst v podstatě okamžitě, ale klidně se může i dost dopředu – nekazí se a nevysychají. Kromě namáčení do polevy je toto cukroví vhodné i pro pečení s dětmi.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.5 6 5 1
Reklama
Křupavý pohár s jogurtem Ideální letní snídaně: Cereálie s čerstvým ovocem Články z

Komentáře k receptu: Plněné datle (nebo sušené švestky)

Komentáře

  1. Ladia   15.09.2011 | 10:44 | reagovat |

    To už jsou vánoce? :-D :-D

    1. Simča S.   16.09.2011 | 0:40 | reagovat |

      Laděnko, ale tohle můýeš mlsat i teď na podzim.... Usušíš švestky a šup - uděláš malou mňamku k televizi :-)

      1. Ladia   16.09.2011 | 7:47 | reagovat |

        Jasně, tohle mohu mlsat po celý rok :-) Jen do menu bych v této době zařadila ještě stále dostupné čerstvé suroviny O:-)

  2. Petra   10.12.2006 | 10:52 | reagovat |

    Tento recept je u nás oblíben jako "Švábi"a dělá ho má tchýně.A je velmi rychle snězen.Petra

  3. Simča Sládková   22.11.2006 | 9:00 | reagovat |

    Mohou se obalovat v kokosové moučce a dělá se to po namočení do polevy. Pokud chcete mít tenounkou vrstvu polevy, poradím malou fintu: naplním datle mandlemi a dám je na tácku do mrazničky - tak na 2 - 3 hodiny, ale klidně přes noc. Potom je rychle ponořuji do horké polevy - na ledovém povrchu okamžitě tenká vrstva ztuhne, to co ještě okape pak vrátím zpět do polevy a opět rozpustím :o))).

  4. Sísa   22.11.2006 | 7:15 | reagovat |

    V kokosové moučce obalujete až po namočení v polevě?

  5. Hana, Brno   11.11.2006 | 19:50 | reagovat |

    Taktéž obaluji ještě v kokosové moučce,moc pěkně to vypadá i chutná. Jo, a sušené švestky se dají koupit i vypeckované, takže je to opravdu rychlovka.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web