Autor:

Plněné kedlubny

Střední
Ingredience
Kedlubna
Mladé - bílé
6 ks
Mleté maso 500 g
Rýže 100 g
Vejce 1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Mléko 3 dl
Hladká mouka 4 lžíce
Ocet  
Cukr  
Plněné kedlubny

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Kedlubny oloupeme a v osolené vodě 3 min. povaříme. Necháme okapat a lžící vydlabeme vnitřek. Rýži uvaříme do poloměkka. Vychladlou rýži smícháme s masem, vajíčkem, osolíme, opepříme a naplníme kedlubny. Uložíme do pekáčku, podlejeme vodou a vydlabané vnitřky kedluben dáme okolo. Vložíme do trouby a pečeme asi 40 min., dokud nejsou kedlubny měkké.

Potom je vyjmeme, šťávu zahustíme v mléce s rozmíchanou moukou a povaříme. Ochutíme solí, cukrem a troškou octa.Kedlubny podáváme s omáčkou a knedlíkem. Pokud někdo nemá rád v omáčce kousky (kedlubnové), může ji před zahuštěním rozmixovat.

Poznámka: plnit se mohou jen mladé kedlubny, pozdní kedlubny nejsou tak jemné.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Hovězí ragú se zeleninou Tip na sváteční oběd: skvělá chuť ragú Články z

Komentáře k receptu: Plněné kedlubny

Komentáře

  1. iva stockingerova   21.06.2010 | 9:01 | reagovat | závadný

    Vyzkoušela jsem a je to výýborné. Dávám velkou 1.

  2. marie nezlakova   26.04.2009 | 16:51 | reagovat | závadný

    Tak jsem vyzkoušela a můžu říct,že až budu mít na zahrádce vlastní kedlubny,určitě zopakuji.1

  3. marie nezlakova   24.04.2009 | 13:31 | reagovat | závadný

    V kauflandu budou od zítra levnější kedlubny,tak určitě vyzkouším a dám vědět jak nám chutnalo.Dík za nápad!

  4. Airan   04.05.2006 | 14:32 | reagovat | závadný

    Terezko, diky moc za radu. Uz se na to tesim:-)

  5. Tereza Jarčušková   04.05.2006 | 6:52 | reagovat | závadný

    Pani Airan, ak máte vlastné kaleráby, tak najlepšie sú plnené vo veľkosti asi 6-7 cm ( priemer ). A tým, že budú určite mladučké, nemusíte ich predvárať, ale rovno malou lyžičkou vydlabať a naplniť.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web