Plněné cuketové květy s mátovo-ančovičkovou omáčkou

Hodnocení:

Moje:

55 minut
15
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 280
      g hladká mouka + na poprášení
    • 375
      ml minerální voda sycená
    • 15
      ks cuketové květy
    • rostlinný olej na smažení
    • 4
      ks sníh z bílku
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení
  • Na sýrovou náplň
    • 200
      g ricotta
    • 50
      g parmazán najemno nastrouhaný
    • 60
      g kozí sýr čerstvý
    • 1
      hrst máta najemno pokrájené
  • Na mátovo-ančovičkovou omáčku
    • 3
      hrst máta najemno pokrájené
    • 125
      ml extra panenský olivový olej
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá (najemno pokrájená)
    • 2
      lžíce kapary slité, pokrájené
    • 5
      ks ančovičky najemno posekané
    • citronová šťáva z 1 citronu (na dochucení)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse spolu promíchejte mouku, a sůl s ledovou minerálkou na hladké řídké těsto. Nechte asi 20 minut stranou. Připravte si sýrovou náplň. Všechny suroviny na její přípravu smíchejte, dochuťte solí a pepřem. Z květů opatrně odstraňte tyčinky a pestík (abyste nepotrhali květy) a stejně opatrně je plňte asi do dvou třetin sýrovou náplní. Květ na konci mírně stiskněte a zatočte, aby náplň nevytekla, položte na tác a dejte do ledničky. Všechny suroviny na omáčku spolu promíchejte a také dejte do ledničky. Naplněné květy poprašte hladkou moukou, namočte v bílkovém sněhu a poté v moučném těstě. Smažte ve vyšší vrstvě oleje (nejlépe ve fritovacím hrnci rozpáleném na 190 °C) asi 3 až 5 minut krásně dozlatova. Přebytečný tuk odsajte pomocí papírových kuchyňských utěrek, osolte a opepřete a ihned podávejte s omáčkou.
Zařazení: Chuťovky Slané

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.