Brambory s kysanou smetanou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 100
      g eidam sýr 30%
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička oregáno
    • 3
      svazek česnek
    • olej na vymazání zapékací misky
    • 1
      hrst slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kysanou smetanu smícháme se solí, pepřem, oreganem a česnekem Uvařené, vychladlé brambory nakrájíme na plátky a položíme jednu vrstvu do zapékací mísy. Přelijeme polovinou směsi z kysané smetany a posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme druhou vrstvu brambor a opět zalijeme kysanou smetanou, posypeme sýrem a navrch nasypeme slunečnicová semínka. Dáme zapéci do trouby, než sýr zezlátne. Výborně chutné teplé i studené.
2
Tip: recept můžeme obměnit, pokud do kysané smetany přimícháme ještě hořčici nebo kečup dle chuti.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • SKSandy
    SKSandy |

    15. 4. 2013 02:42

    Jsou výborné i ke kuřecím prsům na přírodno. Přidávám další foto :-)

  • Sylva Karešová
    Sylva Karešová |

    12. 3. 2008 01:24

    Dnes jsem je dělala k večeři, byly moc dobré. Poslala jsem i fotografii, tak snad v nejbližších dnech bude přidána. Chutná mi to samotné, nic víc bych k tomu nedávala..

  • Michaela Veselá
    Michaela Veselá |

    15. 11. 2006 11:40

    Rodině to dávám i jako přílohu k masu. Já to mám nejradši samotné. Pokud se použije kysaná smet. nízkotučná je to i skvělé dietní jídlo.

  • Jitka
    Jitka |

    10. 11. 2006 15:16

    Toto jíte jako samostatné jídlo, nebo jako přílohu k něčemu dalšímu?