Jednoduchá krkovička s kapustičkami - minutka

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 6
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      plátek plátky krkovičky bez kosti pro dvě osoby
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • olej
    • 400
      g růžičková kapusta očištěná od nevzhledných lístků, cca
    • 120
      g anglická slanina nebo moravská, váhalova... cca
    • 1
      stroužek česnek nasekaný větší

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné kapustičky dáme zhruba na 3-4 minuty (dle jejich velikosti) povařit do vroucí osolené vody. Pak je scedíme a ihned zchladíme ve studené vodě, aby si zachovaly barvu. Na cedníku je necháme okapat.
2
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, naklepeme je, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Můžeme je také před obalením potřít česnekem nebo hořčicí. Plátky osmažíme v rozpálené pánvi s trochou oleje z obou stran dozlatova, pak je vyndáme na teplý talíř a do výpeku přidáme osmažit předvařené okapané kapustičky s pokrájenou slaninou a nasekaným česnekem. Osolíme dle chuti (můžeme použít i sojovou omáčku).
3
Plátky s kapustičkami podáváme s bramborem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.