Zelníky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g bílé zelí
    • 200
      g hladká mouka
    • 2
      ks cukr (Kostky)
    • 50
      g máslo
    • 20
      g droždí
    • 1
      ks žloutek
    • 200
      ml mléko
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku prosijeme, osolíme, do dolíčku rozdrobíme droždí, vlijeme žloutek s troškou mléka a cukrem, vymícháme nelepivé vláčné těsto, které necháme nakynout. Těsto rozdělíme na velké bochánky, které naplníme zelnou náplní: zelí nakrájíme a podusíme podlité mlékem, osolíme a opepříme. Bochánky zabalené klademe na plech a pomastíme ze všech stran máslem. Po nakynutí pečeme dozlatova. Zelníky vydrží dlouho vláčné.<BR>
Zařazení: Pokrmy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ivanka
    ivanka |

    13. 4. 2006 08:51

    jsou moc dobre,mekkoucke,ale musela jsem dat vic mouky,skoro 400g...ale jinak nadherne se s testem pracuje,zeli jsem dala na osmazenou cibulku na chvili podusit,krasa...moc dobre,dekuji