Autor:

Zelníky

Snadné
Ingredience
Bílé zelí 400 g
Hladká mouka 200 g
Cukr
(Kostky)
2 ks
Máslo 50 g
Droždí 20 g
Žloutek 1 ks
Mléko 200 ml
Pepř mletý  
Sůl  
Zelníky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Mouku prosijeme, osolíme, do dolíčku rozdrobíme droždí, vlijeme žloutek s troškou mléka a cukrem, vymícháme nelepivé vláčné těsto, které necháme nakynout. Těsto rozdělíme na velké bochánky, které naplníme zelnou náplní: zelí nakrájíme a podusíme podlité mlékem, osolíme a opepříme. Bochánky zabalené klademe na plech a pomastíme ze všech stran máslem. Po nakynutí pečeme dozlatova. Zelníky vydrží dlouho vláčné.<BR>

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Vejce z koledy? Poradíme vám, co s nimi! Články z

Komentáře k receptu: Zelníky

Komentáře

  1. ivanka   13.04.2006 | 8:51 | reagovat |

    jsou moc dobre,mekkoucke,ale musela jsem dat vic mouky,skoro 400g...ale jinak nadherne se s testem pracuje,zeli jsem dala na osmazenou cibulku na chvili podusit,krasa...moc dobre,dekuji

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web