Autor:

Zelníky

Snadné
Ingredience
Bílé zelí 400 g
Hladká mouka 200 g
Cukr
(Kostky)
2 ks
Máslo 50 g
Droždí 20 g
Žloutek 1 ks
Mléko 200 ml
Pepř mletý  
Sůl  
Zelníky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Mouku prosijeme, osolíme, do dolíčku rozdrobíme droždí, vlijeme žloutek s troškou mléka a cukrem, vymícháme nelepivé vláčné těsto, které necháme nakynout. Těsto rozdělíme na velké bochánky, které naplníme zelnou náplní: zelí nakrájíme a podusíme podlité mlékem, osolíme a opepříme. Bochánky zabalené klademe na plech a pomastíme ze všech stran máslem. Po nakynutí pečeme dozlatova. Zelníky vydrží dlouho vláčné.<BR>

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Zapečené brambory se slaninou Milované brambory Články z

Komentáře k receptu: Zelníky

Komentáře

  1. ivanka   13.04.2006 | 8:51 | reagovat |

    jsou moc dobre,mekkoucke,ale musela jsem dat vic mouky,skoro 400g...ale jinak nadherne se s testem pracuje,zeli jsem dala na osmazenou cibulku na chvili podusit,krasa...moc dobre,dekuji

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web