Plněné cukety podle časopisu F.O.O.D.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
15 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cuketa podélně překrojené
    • 4
      ks vejce lehce prošlehaná
    • 200
      g šunka nakrájená na plátky
    • 250
      g ementál (či jiného vašeho oblíbeného sýra), nastrouhaného
    • 200
      g listový špenát (nebo zmrazené sekané, povolené)
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • chilli omáčka hotová pikantní omáčka k podávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Překrojeným cuketám lehce seřízněte ještě spodní část tak, aby vznikly jakési lodičky. Do remosky nalijte trochu vody, vložte do ní cukety a na 10 minut ji pusťte. Do prošlehaných vajec vmíchejte šunku, sýr, špenát (trochu nechte na ozdobu), česnek a najemno nasekané vydlabané vnitřky cuket. Ochuťte a dokořeňte, hmotou naplňte předpečené cukety a ještě asi 10 minut dopečte, až jejich povrch zpevní a krásně zezlátne. Podávejte buď teplé s čerstvým pečivem či bramborem, nebo i studené.
Zařazení: Pokrmy Bezmasá jídla

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.