Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Hodnocení:

Moje:

30 minut
10
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg houby
    • 1500
      l studená voda
    • 3
      lžička sůl
    • 3
      lžička citronová šťáva
    • 1500
      l voda
    • 2
      dl ocet
    • 3
      ks bobkový list
    • 10
      ks nové koření
    • 500
      g cibule
    • 10
      lžíce cukr
    • 3
      lžička mořská sůl
    • 500
      g paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1kg hub, 1 ½ l vody, 3 dkg soli a kys. citronovou (pokud není, tak použít citron) dát vařit cca 15 min.
2
Pak 1 ½ l vody, 2 ½ dcl octa, 3 bobk. listy, 10 kuliček nového koření, ½ kg cibule, ½ kg paprika (zelená nebo červená), 3 dkg soli a 13 dkg cukru dát na 20 minut vařit, a pak nechat v hrnci do druhého dne.
3
Vše, co jsme uvařili na dvakrát, potom smícháme dohromady.
4
Připravíme si 10 skleniček na zavařování, které máme předem umyté a víčka potřená francovkou.
5
Všechny skleničky naplníme a zavřeme a dáme do hrnce s pokličkou zavařit na cca 20 minut.

Komentáře k receptu

  • Klára K.
    Klára K. |

    5. 9. 2012 11:45

    Ešte sa spýtam. 2x 1 1/2 l vody, aj 2x soľ? dobre som tomu rozumela?

  • Klára K.
    Klára K. |

    5. 9. 2012 11:43

    Zaujímavé, "víčka potreté francovkou", to je dobre zapamätať si.