Kuře po francouzsku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
4
porce
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře nebo 6 stehen
    • 4
      rostlinný olej
    • 1
      bílé víno
    • 3
      lžíce vermouth
    • 4
      lžíce citronová šťáva
    • 20
      stroužek česnek neoloupané
    • sůl
    • pepř mletý
    • tymián
    • 1
      ks bageta bílá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře naporcujeme, vložíme do vymaštěného pekáčku, osolit, opepřit, posypat tymiánem. Nalít všechny tekutiny a přidat česnek.
2
Dáme péct asi na hodinku. Podlijeme vodou a ještě chvíli pečeme odkryté, aby se udělala kůrčička. Je nutné, aby bylo dost sosu, budeme ho potřebovat.
3
Příloha: bílou bagetu nakrájíme na silnější plátky, vyskládáme na plech a dáme na pár minut do trouby rozpéct a ihned podáváme.
4
Porce masa bohatě přelijeme sosem, ve kterém si namáčíme bagetu potřenou vymačkaným česnekem (proto se dával i se slupkou).
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Cheap North Face Denali Jackets for Women Green/Dark Blue
    Cheap North Face Denali Jackets for Women Green/Dark Blue |

    1. 11. 2013 16:39

    my mouth is still watering with the salt water taffy reference. Cheap North Face Denali Jackets for Women Green/Dark Blue http://www.askot.org/cheap-north-face-denali-jackets-for-women-greendark-blue-p-260.html

  • Jitka Malinova
    Jitka Malinova |

    16. 4. 2007 13:57

    Vermut dát určitě, ta vůně i chuť je po něm úúúžasná. Nikdy jsem to nezkoušela něco vynechat.

  • Blanka Plašilová
    Blanka Plašilová |

    13. 4. 2007 20:58

    Chci se zeptat, chuťově nebude vadit když dám jen víno nebo naopak vermut? Musí být oboje? Asi to dává tu chuť, že?