Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce polohrubá mouka
    • 4
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 8
      lžíce cukr krystal
    • 1
      ks citron
    • 15
      g bílá želatina do krému
    • 0,8
      kg jahody
    • 1
      balíček želé dortové červené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdřív si připravíme piškot. Oddělíme si bílky, vyšleháme je dotuha a při šlehání přidáváme postupně 4 lžíce cukru a žloutky. Mouku do těsta už jen lehce vmícháme, aby byl piškot nadýchaný.
2
Těsto nalijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného většího pekáčku (nebo do menšího hlubokého plechu). Pečeme při 175°C 15-20 minut.
3
Zatímco se piškot chladí, připravíme si krém. Do větší mísy dáme všechny zakysané smetany, přidáme vyšlehanou smetanu, cukr, několik kapek citronu a citronovou kůru. Želatinu připravíme podle návodu a vmícháme do krému. Až krém začne být tužší, natřeme ho na vychladlý piškot.
4
Jahody omyjeme a nakrájíme na půlky. Řeznou stranou nahoru pokládáme na krém.
5
Nakonec připravíme podle návodu dortové želé (ochutit cukrem a citronem) a nalít na koláč.
6
Nechat min. hodinu chladit v ledničce.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.