Autor:

Bílá polévka z hlívy ústřičné

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Hlíva ústřičná
množství záleží na kuchařce
150 g
Smetana 12%
na vaření nebo na šlehání
1 ks
Hladká mouka 3 lžíce
Brambory 3 ks
Cibule 1 ks
Vejce 1 ks
Ocet 3 lžíce
Kmín  
Sůl  
Voda 1 l
Bílá polévka z hlívy ústřičné

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

* nakrájíme hlívu na kostičky
* oloupeme a nakrájíme na kostičky i brambory
* rozpůlíme cibuli
* hlívu, brambory a cibuli dáme do hrnce
* zalijeme 1 l vody * přidáme kmín, sůl a ocet
* dáme vařit

* do misky se smetanou přimícháme cca 3 lžíce hladké mouky
* až nám bude „polévka“ v hrnci bublat, přimícháme smetanu
* necháme vařit 10-15 minut (aby byly dovařené brambory)

* do hotové polévky rozklepneme vejce (rozklepneme do hrnečku a vmícháváme do polévky přes vidličku)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.56 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 9x)
Reklama
Zelňačka s bramborovou kaší Lahodné venkovské polévky Články z

Komentáře k receptu: Bílá polévka z hlívy ústřičné

Komentáře

  1. Samantha   09.06.2014 | 13:15 | reagovat | závadný

    To je jasný, že se brambory v octové vodě neuvaří. Ocet nakonec!

  2. 'Helga   03.06.2014 | 15:30 | reagovat | závadný

    brambory se nedovaří v kyselém prostředí.... ocet přidávat tedy až na konec .... ovšem pozior, ať se vše nezhrcne .... ona smetana a ocet se nemají rády ... opatrně - nechat trošku zchládnout !!!!!

    1. Elisa212   09.06.2014 | 13:02 | reagovat | závadný

      brambory se mi vždycky dovařily ;) stejně tak zahušťovačka ze smetany se mi jště nikdy nezdrcla :-|

      1. hellen   26.02.2016 | 12:20 | reagovat | závadný

        Děkuji za recept, dnes si ji uvařím. Ingrediencemi vzdáleně připomíná kulajdu. Ale nevěřím tomu, že se Vám podle výše popsaného postupu brambory dovařily a smetana nezdrcla. Má zkušenost s tímto postupem bývala opačná a tak dnes raději přidávám odstátou (vlahou nebo prohřátou) smetanu do polévky za stálého míchání, kterou už téměř nevařím, jen prohřívám a úspěch je zaručen. Pak teprve dochucuji opatrně octem, opět za rychlejšího míchání jako u smetany. :-) ;-)

  3. Iva   20.05.2013 | 17:14 | reagovat | závadný

    když jsem přidala smetanu s moukou, tak mi v polévce zcuckovatěla :-S ,proč?

  4. Zumbistka   28.04.2013 | 13:35 | reagovat | závadný

    Vynikající, doporučuji uvařiti!

  5. Lea   12.02.2013 | 9:29 | reagovat | závadný

    Moc dobrá polévka!

    1. Elisa212   27.04.2013 | 13:28 | reagovat | závadný

      Děkuji :-[

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web