Kávový dort (řez) s pudinkem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g cukr krupice
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      lžíce černá káva -nejlépe i se sedlinou (logrem)
    • 70
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Pudinková náplň
    • 400
      ml mléko
    • 1
      lžička mletá káva rovná
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 1
      plátek máslo (1 cm)
    • 3
      lžíce cukr krupice dle chuti, 2 -
  • Dále
    • kávový likér na korpus, případně i do šlehačky
    • 250
      ml smetana ke šlehání 33% tuku
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • kávová sedlina dle chuti, stačí na špičku lžičky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej se zamíchanou kávou, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené formy (cca 23-25 cm) nebo pekáčku a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů dorůžova, vyzkoušíme špejlí.
2
Korpus necháme zchladnout, pak pokapeme likérem, který necháme vstřebat do těsta (můžeme ho do korpusu i napíchat).
3
Na Kávový korpus nalijeme ještě teplý pudink uvařený z mléka, cukru, kávy a pudinku, do kterého jsme ihned po uvaření vmíchali a nechali rozpustit plátek másla. Opět necháme zchladnout.
4
Mezitím si připravíme kávovou smetanu, kterou připravíme vyšleháním smetany ke šlehání, vanilkového cukru, ztužovače šlehačky (pokud máme smetanu s nízkým obsahem tuku) a trošky kávové sedliny. Kávovou šlehačku rozprostřeme na pudinkovou náplň a vše dáme do chladna proležet nejlépe do druhého dne.

Komentáře k receptu

  • Alex
    Alex |

    12. 1. 2016 20:52

    :-* :-* :-* Díky!

  • Lenny
    Lenny |

    16. 5. 2015 21:28

    Velice chutny zakusek a pritom tak snadny.