Autor:

Brambory na plechu s bylinkami

45 minut PT0H45M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brambory
musí být hezké, bez vad
1 kg
Majoránka
nejlépe čerstvá
 
Sůl  
Panenský olivový olej  
Brambory na plechu s bylinkami

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Brambory

Brambory omyjeme, očistíme a rozkrájíme na půlky nebo čtvrtky podle velikosti tak, aby jeden kousek byl na jedno nebo dvě sousta. Pokud najdeme nějaké podezřelé místo, vyřízneme ho. Slupku pochopitelně necháme - pouze z ní vykrojíme ošklivá místečka.

Na brambory dáme lžíci olivového (nebo slunečnicového) oleje, lžičku soli, majoránku (někdo dává tymián nebo drcený česnek - variant je víc). Brambory v těchto dobrotách promícháme.

Potom brambory nasypeme na plech (já dávám pečicí papír), šoupneme do vyhřáté trouby a pečeme na cca 210 stupňů (klidně i víc, není se čeho bát). Brambory potřebují, podle velikosti kousků a také podle odrůdy, 30-40 minut.

Také lze udělat variantu, kdy se brambory před krájením cca 5 minut povaří - pečou se pak kratší dobu a někdo tvrdí, že jsou potom vláčnější, méně suché.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Brambory na plechu s bylinkami

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web