Autor:

Brambory na plechu s bylinkami

45 minut PT0H45M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brambory
musí být hezké, bez vad
1 kg
Majoránka
nejlépe čerstvá
 
Sůl  
Panenský olivový olej  
Brambory na plechu s bylinkami

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Brambory

Brambory omyjeme, očistíme a rozkrájíme na půlky nebo čtvrtky podle velikosti tak, aby jeden kousek byl na jedno nebo dvě sousta. Pokud najdeme nějaké podezřelé místo, vyřízneme ho. Slupku pochopitelně necháme - pouze z ní vykrojíme ošklivá místečka.

Na brambory dáme lžíci olivového (nebo slunečnicového) oleje, lžičku soli, majoránku (někdo dává tymián nebo drcený česnek - variant je víc). Brambory v těchto dobrotách promícháme.

Potom brambory nasypeme na plech (já dávám pečicí papír), šoupneme do vyhřáté trouby a pečeme na cca 210 stupňů (klidně i víc, není se čeho bát). Brambory potřebují, podle velikosti kousků a také podle odrůdy, 30-40 minut.

Také lze udělat variantu, kdy se brambory před krájením cca 5 minut povaří - pečou se pak kratší dobu a někdo tvrdí, že jsou potom vláčnější, méně suché.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)

Komentáře k receptu: Brambory na plechu s bylinkami

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web