Autor:

Senzační řezy z velkého plechu

Střední
Těsto
Vejce 8 ks
Voda
studená
8 lžíce
Polohrubá mouka 6 lžíce
Kakao 4 lžíce
Cukr 6 lžíce
Prášek do pečiva 2 lžička
Náplň
Tučný tvaroh 3 kostka
Mléko 1/2 l
Vanilkový pudink 2 balíček
Cukr
dle chuti
 
Čokoládová poleva  
Senzační řezy z velkého plechu

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Upečeme dvě tenké piškotové placky (do sněhu zašlehat postupně cukr a žloutky, přidat mouku smíchanou s práškem a kakaem). Uvaříme pudink a vychladlý pořádně ušleháme, přidáme tvaroh, cukr a pečlivě vyšleháme. Namažeme na placku, druhou přiklopíme, polijeme čokoládou. Necháme alespoň chvíli v lednici.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 45 x
1-
4.55 45 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 45x)
Valentýnské pokušení ke kávě i čaji Články z

Komentáře k receptu: Senzační řezy z velkého plechu

Komentáře

  1. Zdenka Kocmichová   23.05.2010 | 19:05 | reagovat | závadný

    Koláč je dobrý. Pekla jsem jeden menší plech a těsto rozkrojila na půl. Tvaroh jsem měla jen polotučný a horní plát mi neujížděl (zřejmě při rozkrojení je těsto drsnější. Na spodní plát jsem dala marmeládu. Na můj vkus je to ale trochu pracnější recept než jsem čekala.

  2. Riana Křemenová   19.02.2010 | 8:42 | reagovat | závadný

    děkuju opravdu moc, tento postup by mě v životě nenapadl :-)

  3. Vilemina Vilhelmová   17.02.2010 | 14:21 | reagovat | závadný

    Voda se přidává do bílků před šleháním, to znamená, že rozklepnu vejce, bílky dám do mísy, přidám vodu (na každý bílek lžíci studené vody). Když je sníh tuhý, zašlehejte do něj postupně žloutky, šlehejte pilně! Pak postupně přidejte cukr a zase šlehejte. Dost to nebyde a hmota bude už na pohled vypadat pěkně, bude spíš světlá. Do mouky si zamíchejte kakao (dávám kakao značky Carla) a prášek a po částech přidejte k ušlehané hmotě, možná to jde míchat i elektrickým šlehačem, ale já to dělám radši vařečkou, resp. silikonovou stěrkou. Mám horkovzdušnou troubu, tak dávám péci rovnou dva plechy (vymazané a vysypané), možná by šel ten upečený korpus i rozkrojit, ale nevím, nikdy jsem nezkoušela. Protože ušlehaný sníh se musí hned péci, tak jestli nemáte troubu na dva plechy, udělejte si to těsto zvlášt na jeden a potom na druhý plech. Hodně zdaru, je to jednoduché a dobře to vypadá a docela i chutná. Jak tam někdo psal v diskusi, dejte tučný tvaroh, ten se opravdu neodlepuje.

  4. Michaela Kuncová   15.02.2010 | 13:01 | reagovat | závadný

    Dobrý den,chtěla jsem se zeptat, do sněhu od bílků? A ostatní do bílku zašlehat šlehačem ostatní, nebo už jen vařečkou? Napište mi (někdo zkušený, kdo to dělal) kdyžtak postup podrobněji do emailu na kunicekmisska@seznam.cz Děkuji

  5. Riana Křemenová   14.02.2010 | 18:55 | reagovat | závadný

    A ještě jedna věc - jak je to s tou vodou? Kdy ji přimíchat do čeho? Díky moc

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web