Pečené brambory s bylinkami

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g brambory
    • 2
      lžíce bylinky
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oškrábané a na čtvrtky nakrájené brambory (nejlépe staré) necháme chvilinku odmočit ve vodě (nejlépe v hrnci s poklicí), pak vodu vylejeme, kápneme asi lžičku oleje, ještě v hrnci zahrkáme, aby se brambory omastily, a vyklopíme na pekáček s pečicím papírem. Takto pečeme dozlatova, v průběhu pečení můžeme přidat tymián nebo jiné bylinky a po upečení osolíme.
2
Tento recept je vhodný zejména, když nám po zimě zůstanou staré brambory, které už nejsou vařené tak dobré.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva |

    17. 10. 2011 13:58

    Pecu z brambor novych nebo z tech, co zrovna mame ;-) . Z bylinek pouziji rozmaryn, salvej, tymian, petrzelku, bobkovy list a cesnek na kousky, osolim a hojne pokapu panenskym ol. olejem. To je pak vuuuune ;-) :-D

  • maja
    maja |

    29. 6. 2007 17:44

    Maminka takto peče brambory s tím rozdílem, že je nechá v hrnci s vodou ještě zavřít, pak je slété šoupne na pekáček a kapne olej. Horší je to pak s tím omastěním, protože se to hůř mastí, když s tím nezahrkáte v kastrůlku, a pak se mi občas zdají mastné až moc.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    26. 6. 2007 11:50

    Smíchám olivový olej s oreganem obalím ve směsi brambory a peču.Před koncem lehce posypu nastrouhaným sýrem.Peču bez papíru.Výborné a variabilní.

  • Adél
    Adél |

    26. 6. 2007 11:08

    to by nebyla Di, aby si nerýpla... hezký den

  • Di
    Di |

    26. 6. 2007 10:47

    Já peču raději nové brambory, ze strarých se mají vařením vylouhovat určité nezdravé látky.

  • esterka
    esterka |

    26. 6. 2007 10:37

    Výborná věc, doporučuji. Jinak můj tatínek vaří staré brambory s malou snítkou celeru, chutnají pak velmi svěže.

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    26. 6. 2007 09:29

    Jeden lepší recept než druhý, tohle vyzkouším zítra.