Kuře pečené na medu a citronu

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 10
50 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (velké) rozdělené na 6–8 kousků
    • 1
      ks citron
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 3
      lžíce med
    • 120
      ml bílé víno nebo růžové suché
    • 2
      stroužek česnek oloupané a lehce rozmáčknuté,
    • tymián několik snítek čerstvého tymiánu
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení (čerstvě mletý)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso rozložte do pekáčku, zastříkněte citronovou šťávou a půlky citronu položte mezi maso. Zakapejte olejem a medem, zalijte vínem, přidejte česnek a tymián, vše dobře promíchejte a překryté fólií nechte nejlépe do druhého dne odpočívat v chladu. Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí maso srovnejte v pekáči kůží nahoru, dejte do trouby a pečte, až bude maso křehké a kůžička dozlatova vypečená. Osolte a okořeňte a ihned podávejte, nejlépe s novými bramborami a zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • prchalkae
    prchalkae |

    20. 11. 2015 11:33

    super, já sice maso nejím, ale manžel byl spokojený že snad ještě lepší kuře nejedl

  • Tagenoslav91
    Tagenoslav91 |

    21. 8. 2015 20:24

    Je to dorbý, nicméně jsem to asi s tim citronem přehnal a doporučil bych tam dát trošku víc medu a míň citronu, jinak je to hodně kyselý :)

  • kristaaaaa
    kristaaaaa |

    10. 9. 2014 13:17

    Senzacni a chutnalo i triletakovi.

  • Lenka
    Lenka |

    9. 6. 2014 13:42

    Manžel tuto úpravu nejdříve odsuzoval, ale teď už kuře nechce jinak. Dokonce teď objednal med v <a href="http://www.ceskamedoteka.cz> medotéce </a> a už se těší na kuřátko.

  • Verča
    Verča |

    9. 5. 2014 19:24

    naprosto výborné! :-)

  • friendlyforever
    friendlyforever |

    14. 7. 2013 19:55

    Zapomněli jsme sice koupit med, ale i bez něj to byla delikatesa.

  • Dokina
    Dokina |

    20. 5. 2012 16:13

    Luxusní :)

  • Iva
    Iva |

    19. 1. 2012 10:25

    Moc dobry recept chutne a stavnate doporucuji vsem <3

  • Anonymous
    Anonymous |

    11. 5. 2011 07:04

    hnus