Autor:

Jednoduché karamelové řezy

Snadné
Ingredience
Listové těsto
2 X 400 gramů
2 ks
Karamelová vrstva
Mléko 1200 ml
Karamelový puding
v prášku
3 ks
Cukr krupice
dle chuti, cca
6 lžíce
Máslo
nebo máslová Hera
120 g
Smetanová vrstva
Smetana ke šlehání
33%
500 ml
Ztužovač šlehačky
, pokud je smetana s nižším obsahem tuku než 33%, 1 -
2 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Jednoduché karamelové řezy

Postup přípravy:

Listová těsta rozválíme na pomoučněném stole na slabé pláty. Jeden o velikosti klasického nízkého plechu a druhý o něco víc, tak, aby nám okraje maličko přečnívaly přes okraje velkého hlubokého plechu. Oba plechy s těstem propícháme na několika místech vidličkou, aby se při pečení příliš nenafukovaly, a vložíme je do předehřáté trouby na 180 stupňů upéct dorůžova.

Během pečení si uvaříme karamelový krém: mléko svaříme s pudinkem a cukrem v tužší pudink, který odstavíme, přidáme do něj ihned pokrájené máslo a mícháme, dokud se nerozpustí a nepromíchá s pudinkem. Pak na upečené těsto ve vyšším plechu teplý pudinkový krém nalijeme, rovnoměrně uhladíme a necháme vychladit. Jestliže máme na těstě po upečení vyšší bubliny, prostě je jen dlaní připlácneme ke dnu.

Po vychlazení na karamelovou vrstvu rozetřeme vyšlehanou smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem, zaklopíme druhým, menším dílem (můžeme nožem upravit do požadované velikosti) těsta a vše necháme vychladit, nejlépe přes noc. Krájíme ostrým nožem (pilkovým).

Před podáváním můžeme pocukrovat moučkovým cukrem nebo přelít karamelovou polevou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Jednoduché karamelové řezy

Komentáře

  1. Daniela Zárubová   31.08.2016 | 16:01 | reagovat | závadný

    Páni ! ty jsou výborný. Přitom stačilo jen rozválet a upéct těsto, uvařit pudink a našlehat šlehačku.

  2. Kateřina   25.10.2015 | 6:25 | reagovat | závadný

    Vyzkoušeno a super <3

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web