"Míša" roláda

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 19
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 120
      g cukr krupice
    • 3
      lžíce olej
    • 3
      lžíce vlažná voda
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao dle barvy
    • pečící papír nebo fólie
  • Krém
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 100
      g moučkový cukr dle chuti, 70 -
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g máslo změklé
  • Dále
    • 1
      ks tyčinky ledové kaštany
    • 1
      lžička omega nebo Iva, Ceresol...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme a poté zašleháme i mouku s kypřidlem a kakaem. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto nalijeme na plech, vyložený pečícím papírem, kde ho rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 12 minut - vyzkoušíme špejlí. Těsto musí zůstat pružné, nesmíme ho přesušit, aby se nelámalo při rolování. Po vyndání z trouby plát i s pečícím papírem srolujeme a necháme zchladnout.
2
Během chladnutí rolády si připravíme krém: změklé máslo vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny, pak vmícháme tvaroh a nakonec i dotuha vyšlehanou smetanu.
3
Po zchladnutí roládu rozbalíme, opatrně sundáme pečící papír a potřeme ji krémem (část si ponecháme na potření vrchní vrstvy) a opět pevně zavineme. Potom potřeme i povrch rolády a dáme do chladna ztuhnout a proležet.
4
Po ztuhnutí roládu pocákáme rozpuštěnými ledovými kaštany, které jsme vymíchali s kouskem tuku. Kaštany můžeme rozpustit ve vodní lázni nebo v mikrovlnce.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vendula
    Vendula |

    18. 11. 2016 15:54

    Smekám nad každým receptem, který odpovídá realitě. Roládu se podle rozpisu surovin a postupu nemusí bát zkusit ani skorozačátečnice jako já. Děkuji a doporučuji ;)

  • Marie Lukschová
    Marie Lukschová |

    6. 10. 2016 20:05

    S receptem jsem velmi spokojená. Těsto i krém jsou jedna báseň.

  • Jarka
    Jarka |

    1. 8. 2016 17:44

    Roláda je luxusní. Všichni se jen oblizovali. Již nebudu dělat jinou. 8-)

  • Ivana
    Ivana |

    25. 6. 2016 19:04

    Dekuji za recept, rolada je jedna basen a vsem chutna.

  • Mína
    Mína |

    7. 4. 2016 09:28

    Je skvělá <3

  • zdeňka s.
    zdeňka s. |

    6. 3. 2016 18:23

    Výborná roláda,těsto sametové a krém lehoučký,spojit ušlehanou šlehačku s tvarohem by mě nenapadlo ,žasnu nad fantazií autorovou ;-) Já jsem si nikdy s roládami nerozumněla,a teď peču často a vždycky se povedou,za to velký dík "receptům 73 <3

  • petronyla
    petronyla |

    23. 2. 2016 14:00

    roláda je vynikající a hned hotová. přidala jsem do krému pár ostružin z mrazáku a výsledek byl parádní! ;-)

  • Edna
    Edna |

    19. 1. 2016 13:34

    1* je dokonala :-*

  • Síma
    Síma |

    23. 10. 2015 18:19

    Příště dělám asi rovnou dvě :-D

  • Eva
    Eva |

    18. 8. 2015 14:20

    Tvarohové dezerty máme rádi. Já jsem do ní přidala ještě mandarinky a je vynikající.

  • marťa
    marťa |

    21. 7. 2015 14:29

    kdybych se nehlídala, snědla bych jí sama :-D :-D :-D :-P :-D :-D :-P

  • Eva Šťastná
    Eva Šťastná |

    14. 6. 2015 18:00

    Je výborná :-* .

  • Andrea
    Andrea |

    1. 6. 2015 15:49

    Roláda byla výborná. V pátek jsem dělala pro sobotní návštěvu, která si kus vezla i domů a hned v sobotu večer další pro nás a naše mlsné jazýčky. Dělala jsem všechno podle rcp., krému bylo úplně akorát a těsto taky v pohodě. Moc moc děkuji za recept, je totiž skvělý.

  • Ivana Hromádková
    Ivana Hromádková |

    17. 5. 2015 13:03

    Roláda se povedla a je, vlastně už skoro byla výborná, i když jsem jí musela posypat jen čokoládovým máčkem protože kaštany došly :)

  • Gita
    Gita |

    14. 5. 2015 15:34

    Taky dělám, je výýborná, jen do krému nedávám máslo, zkus bez něj...chuť dělá šlehačka :-P